14.7 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Autoritățile palestiniene cer ca statele care își vor muta ambasada la Ierusalim să fie boicotate

Malki a precizat că palestinienii vor face apel la cinci ţări arabe să aplice Rezoluţia summitului Ligii Arabe din 1980 privind boicotarea acelor guverne care îşi mută ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim.

Se aşteaptă ca Liga Arabă să aibă o conferinţă ministerială pe 6 ianuarie 2018 la Amman (Iordania) şi să analizeze mecanismul de a determina SUA să-şi retragă decizia privind Ierusalimul.

”Vom face apel la convenţie să le ceară statelor arabe să aplice rezoluţiile summitului de la Amman din 1980, să suspende relaţiile politice şi comerciale cu ţările care îşi mută ambasadele la Ierusalim sau care recunosc Ierusalimul drept capitala Israelului”, a spus Malki.

Potrivit declaraţiilor sale, Guatemala, care a anunţat recent că-şi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, va avea de suferit pe plan economic dacă nu-şi va retrage decizia, deoarece această ţară latinoamericană vinde peste 90 % din producţia sa de cardamom ţărilor arabe.

Malki a afirmat, de asemenea, că se aşteaptă ca alte 10 guverne să-şi mute ambasadele la Ierusalim şi să recunoască oraşul drept capitala Israelului. Palestinienii sunt în contact cu ele, din care ”o parte au afirmat că nu vor întreprinde un astfel de demers”.

Xinhua aminteşte că, la începutul acestei săptămâni, 138 de ţări membre ale ONU au votat în favoarea unei rezoluţii care respinge orice modificare privind poziţia sau statutul Ierusalimului, rezoluţie ce se opune declaraţiei preşedintelui american Donald Trump din 6 decembrie că Ierusalimul este capitala Israelului, potrivit Agerpres.

Ultima oră
Pe aceeași temă