12.9 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Austria intră în carantină. Ce mesaj au transmis autoritățile

Austria intră în carantină, este decizia luată de Guvern după ce în țară s-au înregistrat în ultimele două săptămâni peste o mie de infectări raportate la o populație de 100.000 locuitori.

„Solicitarea mea urgentă: nu vă întâlniţi cu nimeni! Orice contact social este prea mult. Petreceţi timpul liber exclusiv alături de oamenii împreună cu care locuiţi. Dacă locuiţi singuri, definiţi o persoană de contact. Aceste măsuri sunt extrem de radicale, dar vrem să ne asigurăm că este o carantină suficient de dură astfel încât numărul infecţiilor să scadă rapid. Acesta este singurul mod în care putem evita ca sistemul nostru sanitar să fie excedat.”, a transmis cancelarul Sebastian Kurz pe Twitter.

El i-a îndemnat pe cetățeni să lucreze cât mai mult posibil de acasă și să evite să iasă din locuință pentru a reduce cât mai mult interacțiunea cu alte persoane și a dimuna astfel riscul de infectare cu noul coronavirus.

În perioada de carantină de aproape trei săptămâni magazinele ce vând bunuri neesențiale vor fi închise iar oamenii au voie să iasă din casă doar pentru procurarea hranei și a medicamentelor dar și pentru a face sport într-o zonă din imediata apropiere a locuinței.

Autoritățile din Austria vor ca prin instituirea carantinei în data de 7 decembrie, prima zi de după restricțiile impuse începând de marți, școlile, magazine și restaurantele să fie deschise.

Austria este în acest moment, cu 1.034,4 cazuri noi în ultimele două săptămâni la 100.000 locuitori, pe locul 4 la nivelul Uniunii Europene și Marii Britanii iar cu 6 decese înregistrate în același interval, de asemenea raportate la 100.000 locuitori, pe locul 16, potrivit datelor oferite de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor.

Ultima oră
Pe aceeași temă