19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalAustria, comemorare a opt decenii de la unificarea cu Germania nazistă

Austria, comemorare a opt decenii de la unificarea cu Germania nazistă

Preşedintele Alexander Van der Bellen şi cancelarul Sebastian Kurz urmează să facă declaraţii în Heldenplatz, împreună cu artistul austriac şi avocat pentru drepturile civile Andre Heller.

Hitler a fost întâmpinat în acest loc cu bucurie frenetică când s-a adresat maselor, la trei zile după ce cinci divizii ale armatei germane au intrat în Austria la 12 martie 1938.

Naţional-socialismul şi ideea de a unifica cei doi vecini vorbitori de limbă germană căpătaseră deja contur în Austria anilor ce au precedat Anschluss-ul.

După Anschluss, mulţi austrieci au început imediat să se îmbogăţească prin furtul proprietăţilor vecinilor evrei, evenimente ce au precedat uciderea în masă a evreilor.

Comemorarea are loc în momentul când ţara este sub o atentă observaţie internaţională după ce Partidul Libertăţii din Austria (FPOe) de extremă-dreaptă a devenit partener în cabinetul conservatorului Kurz.

Partidele de stânga, grupuri ale societăţii civile şi comunitatea evreiască din Viena critică FPOe pentru numirea în înalte funcţii politice a membrilor unor grupuri de extremă-dreaptă care încă susţin naţionalismul pangerman, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă