15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalAustralia: Trei musulmani suniţi condamnaţi la închisoare pentru incendierea unei moschei...

Australia: Trei musulmani suniţi condamnaţi la închisoare pentru incendierea unei moschei şiite

Abdullah Chaarani (28 de ani), Ahmed Mohamed (26 de ani) şi Hatim Mukaiber (30 de ani) au fost condamnaţi de Curtea Supremă din statul australian Victoria pentru participare la un act terorist prin incendierea Centrului islamic ‘Imamul Ali’ din Fawkner, o suburbie din nordul metropolei Melbourne, la începutul lui decembrie 2016.

Cei trei au fost găsiţi vinovaţi de un juriu în luna mai.

Mohamed şi Chaarani au fost condamnaţi la 22 de ani de închisoare, cu posibilitatea eliberării condiţionate doar după efectuarea a cel puţin 17 ani, în timp ce Mukaiber a primit 16 ani de închisoare, cu posibilitatea eliberării condiţionate după cel puţin 12 ani.

Înaintea atacului, pe pereţii moscheii fuseseră scrise cu vopsea cuvintele ‘Statul Islamic’. Mohamed şi Chaarani încercaseră şi cu o lună înainte să incendieze moscheea, însă doar a doua încercare a fost reuşită, cu ajutorul lui Mukaiber.

În 2018, Abdullah Chaarani şi Ahmed Mohamed au fost condamnaţi pentru planificarea unui atac în perioada Crăciunului din 2016, cu numai două săptămâni după atacul de la moscheea ‘Imamul Ali’.

În timpul procesului, Mohamed şi Mukaiber au negat orice implicare, în timp ce Chaarani a recunoscut participarea sa la atac, dar a precizat că nu a fost vorba despre un atac terorist, ci despre un protest ”cu intenţia de a promova islamul sunit”.

Cele mai citite

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!

Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igiena și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Există anumite situații în care acest aspect...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă