17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalAustralia a cumpărat drepturile de autor pentru steagul aborigen

Australia a cumpărat drepturile de autor pentru steagul aborigen

Guvernul australian a declarat marți că a dobândit drepturi de autor pentru steagul aborigen. Acesta va fi utilizat în mod liber, rezolvând o dispută comercială care restricționase echipele sportive și comunitățile aborigene să reproducă imaginea.

Guvernul a dobândit drepturi de autor pentru a utiliza în mod liber steagul aborigen. Drapelul negru, galben și roșu a fost creat de artistul indigen Harold Thomas în 1971 pentru a conduce o demonstrație. De atunci a devenit un simbol al unității și mândriei indigene.

Australia a dobânit drepturi de autor pentru steagul aborigen

Guvernul a plătit 20 de milioane de dolari lui Thomas și pentru a stinge licențele deținute de un număr mic de companii care au stârnit controverse din 2018. O anchetă parlamentară din 2020 a spus că deținătorul licenței a cerut o plată de la organizațiile de sănătate și cluburile sportive.

Acest fapt ar putea determina comunitățile să nu mai folosească steagul pentru a evita acțiunile în justiție. Australieni aborigeni proeminenți, inclusiv fostul olimpic Nova Peris, au condus o campanie „Free the Flag”.

„Acum înseamnă că este gratuit de utilizat. Dacă vor să aibă steagul pe Oval (stadionul de sport), atunci este în regulă. Dacă este pe îmbrăcăminte sau săritori etc., este acolo pentru a fi folosit. A fost întotdeauna folosit până la un anumit set de licențe și s-a perceput o taxă pe linia de jos a unei facturi și asta a rănit afacerile aborigene pop-up care se luptau și a devenit divizoare.”, a spus Ken Wyatt, ministrul pentru indigenii australieni.

Guvernul a anunțat achiziționarea drapelului în ajunul sărbătorii naționale de Ziua Australiei.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Roșu (ASF): Subscrierile pe segmentul RCA au crescut cu 122%, în T1

Volumul subscrierilor pe segmentul RCA a crescut cu 122% în primul trimestru (T1), la aproape 2,5 miliarde de lei, potrivit vicepreședintelui ASF, Cristian Roșu. „Anul...

Veneția a anunțat că taxa de intrare pentru turiști a fost amânată

Veneția a anunțat că taxa de intrare pentru turiști a fost amânată până anul viitor, notează Euronews. Schimbarea vine în ultima clipă, deoarece anterior au...

25 mai 2022, termen pentru depunerea Declarației Unice

25 mai 2022, este termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212).Declarația unică se completează...
Ultima oră
Pe aceeași temă