12.7 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Atenționare de călătorie pentru turiștii care pleacă în Spania

Turiștii care plănuiesc o călătorie de vis în Spania în următoarele zile sunt atenționați cu privire la valul de caniculă care va lovi mai multe regiuni din țară. Ministerul Afacerilor Externe a tras un semnal de alarmă și i-a avertizat pe călători să fie atenți la temperaturile extreme, după ce  Agenția Meteorologică din Spania a emis coduri  roșu, portocaliu și galben de caniculă pentru perioada 22 – 24 iulie.

Astfel, pe data de 22 iulie este emis cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi între 39 – 41ºC, în Madrid, Andaluzia, Aragon, Castilla La Mancha, Catalonia, Navarra, La Rioja și Insulele Baleare, dar și un cod galben ( temperaturi între 34-39ºC) în comunitățile  Cantabria, Castilla y Leon, Extremadura, Murcia, Țara Bascilor și Comunitatea Valenciană..

Disconfortul termic se va accentua semnificativ de pe data de 23 iulie, când termometrele vor înregistra peste 40 de grade Celsius în Aragon. De asemenea,  comunitățile Andaluzia, Castilla La Mancha, Catalonia, Murcia, Navarra, La Rioja, Comunitatea Valenciană și Insulele Baleare sunt sub cod portocaliu de căldură, în timp ce Capitala Spaniei ajunge sub cod galben.

De sâmbătă, 24 iulie, canicula se mai domolește, fiind emise doar coduri portocaliu ( Andaluzia, Murcia, Comunitatea Valenciană și Insulele Baleare) și cod galben (Castilla La Mancha și Catalonia.).

 

Ultima oră
Pe aceeași temă