17.7 C
București
marți, 24 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalAtentat la aeroportul din Abu Dhabi. Cel puțin 3 morți - VIDEO

Atentat la aeroportul din Abu Dhabi. Cel puțin 3 morți – VIDEO

Un incendiu a izbucnit luni la Abu Dhabi şi a antrenat ”explozia” a trei camioane cisternă care transportau carburant, a anunţat poliţia din capitala Emiratelor Arabe Unite.

Mai multe victime

Trei persoane au murit şi şase au fost rănite, au anunţat autorităţile.

Explozia şi incendiul au fost cauzate ”probabil” de către ”drone”, potrivit agenţiei oficiale WAM.

Atacul a fost revendicat

Atacul a fost deja revendicat de mişcarea rebelilor houthi din Yemen, relatează Reuters. Un purtător de cuvânt militar al insurgenților a spus că gruparea a lansat o operaţiune militară „în profunzimea EAU”, detaliile urmând să fie comunicat în scurt timp.

Mişcarea Houthi, care luptă împotriva unei coaliţii conduse de Arabia Saudită din care fac parte şi Emiratele, a lansat frecvent atacuri transfrontaliere cu rachete şi drone asupra teritoriului saudit, dar se întâmplă rar să revendice astfel de acţiuni îndreptate chiar împotriva EAU.

Recent forţe pro-coaliţie susţinute de EAU s-au alăturat operaţiunilor împotriva rebelilor în regiunile Shabwa şi Marib din Yemen, bogate în petrol.

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Djokovic are prima șansă la locul 1 ATP, dar și Medvedev și Zverev pot ocupa această poziție după Roland Garros

Djokovic își are soarta în propriile mâini în lupta pentru locul 1, dar și Medvedev și Zverev speră la această poziție.Dacă sârbul va câștigă...

Conferința „Iorga, după Iorga”: Naționalistul moare aici, patriotul ajunge în străinătate

Recent, la Conferința „ Iorga, după Iorga”, de la Vălenii de Munte, s-a dezbătut prin prisma personalității lui Nicolae Iorga ce a fost mai...

Rusia, eterna eliberatoare cu bocancul pe grumaz

Au ajuns și țările ce s-au dorit mereu neutre să realizeze cât de periculoasă este Federația Rusă condusă de un fanatic. Se pare că și...
Ultima oră
Pe aceeași temă