14 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

Atacuri în Canada, soldate cu un mort și cinci răniți. Ce transmite premierul Trudeau

O femeie a fost ucisă şi alte cinci persoane sunt rănite după ce au fost atacate cu cuțitul în marele oraș Vancouver de pe țărmul canadian al Oceanului Pacific.

Atacurile s-au produs în seara zilei de sâmbătă, 27 martie, în apropierea bibliotecii publice Lynn Valley, dintr-un cartier liniștit al orașului Vancouver, au anunțat autoritățile din Canada.

Site-ul publicației Vancouver Sun anunța chiar că șase persoane ar fi la spital, fără a fi limpede dacă una dintre acestea este sau nu autorul atacului. O înregistrare video sugerează că autorul atacului s-ar fi înjunghiat singur în picior, înainte să fie imobilizat de polițiști.

Despre acest autor al atacului se afirmă că ar fi acționat de unul singur, că ar avea antecedente penale și că ar fi acum „în custodia poliției”. Anchetatorii încă nu au determinat motivul atacurilor.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a publicat un mesaj pe Twitter în care anunță că „este cu inima” alături de locuitorii din Vancouver.

 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă