26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalAtac cu bombă în Uganda. Trei persoane au fost ucise

Atac cu bombă în Uganda. Trei persoane au fost ucise

Statul Islamic a revendicat marți două atacuri sinucigașe care au ucis trei persoane și au rănit 36 ​​în capitala Ugandei, Kampala. Doi civili și un ofițer de poliție au fost uciși în explozii, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Fred Enanga.

Agenția de știri Amaq, afiliată ISIS, a raportat marți incidentul pe canalul său Telegram, spunând că trei luptători au pornit cu saci încărcați cu explozibili. Doi s-au îndreptat spre secția centrală de poliție din Kampala, iar al treilea spre clădirea parlamentului.

Atac cu bombă în Uganda, revendicat de Statul Islamic

Poliția a spus că atacurile poartă semnele distinctive ale Forțelor Democratice Aliate (ADF), un grup rebel islamist afiliat ISIS. Potrivit CNN, președintele ugandei, Yoweri Museveni, a spus că 36 de cetățeni au fost răniți în atacuri. Oficialul a mai precizat că trei atacatori au murit în timp ce detonau bombele și șapte au fost uciși în timp ce rezistau arestării. Un total de 81 de suspecţi au fost arestaţi.

„Pe lângă vânarea teroriștilor, strategia de vigilență (alerta) a țării contribuie la minimizarea pagubelor. Prin urmare, publicul ar trebui să mențină vigilența pentru a verifica oamenii la punctele de intrare în parcuri, autobuze, hoteluri, biserici, moschei, piețe.”, a spus Museveni.

Cele două explozii au zguduit centrul orașului, la cinci minute una de cealaltă. Poliția a spus că imaginile de supraveghere au arătat un bărbat adult purtând un rucsac, detonându-se la ora locală 10:03 a.m., în apropierea Postului Central de Poliție.

Poliția a urmărit un al patrulea atentator, a spus Enanga, adăugând că din casa lui au fost recuperate alte două bombe care urmau să fie detonate. Personalul de poliție și armată au izolat străzile din jurul zonelor cu pricina și au restricționat traficul în oraș din cauza unui posibil atac cu bombă în Uganda.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

A fost dată o OUG pentru a schimba modalitatea vânzării terenurilor agricole situate în extravilan

În şedinţa Guvernului de joi a fost aprobată o OUG ce modifică şi completează Legea nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării...

Ucraina exportă deja energie către UE. Care este prima țară beneficiară

Ucraina a început să exporte energie către Uniunea Europeană(UE), au anunţat, joi, premierul ucrainean Denîs Şmîhal şi preşedintele Comisiei, Ursula Von der Leyen. Primele livrări...
00:00:55

Președintele Xi Jinping sosește în Hong Kong pentru aniversarea predării coloniei de Marea Britanie Chinei

Președintele chinez Xi Jinping a sosit la Hong Kong joi (30 iunie) pentru evenimente ce țin de aniversarea a 25 de ani de când...
Ultima oră
Pe aceeași temă