20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalAtac armat la Washington! Un bărbat a tras peste 20 de focuri...

Atac armat la Washington! Un bărbat a tras peste 20 de focuri de armă în apropiere de Casa Albă

Un om înarmat a deschis focul în fața unui restaurant într-o zonă de lux din Washington DC, la aproximativ 1,5 km de Casa Albă. Clienții localului, care luau masa pe terasă, au fugit imediat la auzul focurilor de armă pentru a se salva. Potrivit martorilor, bărbatul a tras peste 20 de focuri în fața restaurantului, iar două persoane au fost împușcate. Conform presei internaționale, polițiștii susțin că una dintre victime a fost și ținta infractorului.

Martorii au spus că omul înarmat a fugit cu mașina după ce a tras către un restaurant mexican din zona Cercului Logan. Forțele de ordine au ajuns imediat la fața locului deoarece în acele momente era investigat un alt incident cu focuri de armă în zonă. În cadrul unei conferințe de presă, șeful poliției, Robert Contee, a declarat că ofițerii au reușit să răspundă la împușcăturile de joi seară “în termen de cinci secunde”

„Este ceva de care te temi mereu, trăind în SUA, dar nimic nu te poate pregăti pentru acel moment. Este incredibil de furios – oamenii simt la fel ca mine în fiecare zi, când sunt în mall-uri, jocuri de baseball, cinematografe, școli.”, a spus martora Jess Davidson, în vârstă de 27 de ani.

Cu toate că statisticile arată o criminalitate mai scăzută în Washington DC, rata atacurilor armate este în creștere de la an la an. Până în prezent, în 2021 au fost raportate 471 de atacuri cu un pistol. De data aceasta anul trecut, au fost 434. Cele mai multe violențe armate din Capitală sunt în zonele sărace, în districtele de sud-est și nord-est.

Președintele Joe Biden a declarat că va lua măsuri dure pentru combaterea criminalității cu arme prin introducerea unor reguli mult mai stricte privind unele tipuri de arme și verificări de fond îmbunătățite.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă