5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalArmin Laschet, favorit după Merkel, respinge cererile Poloniei privind reparațiile războiului

Armin Laschet, favorit după Merkel, respinge cererile Poloniei privind reparațiile războiului

“S-au produs (…) atrocităţi comise de germani împotriva întregii populaţii poloneze, lucru care mă umple de o ruşine profundă şi de smerenie”, a declarat candidatul de dreapta la postul de cancelar al Germaniei pentru ziarul polonez Rzeczpospolita.

Laschet va participa la ceremoniile de comemorare din Varşovia care au loc sâmbătă. În Varşovia ocupată de germani la 1 august 1944, mişcarea de rezistenţă poloneză s-a ridicat împotriva forţelor germane din oraş. Insurecţia a fost înnăbuşită brutal, estimându-se că între 150.000 şi 200.000 de civili şi-au pierdut viaţa. Varşovia a fost aproape distrusă în timpul luptelor.

Cu toate acestea, Laschet a respins solicitările de reparaţii de război făcute de unii membri ai formaţiunii de guvernământ din Polonia, Partidul Lege şi Justiţie. “Nu face deloc bine instrumentalizarea politică a acestei chestiuni din nou şi din nou”, a spus el.

Întrebat în legătură cu disputa în curs dintre Bruxelles şi Varşovia cu privire la respectarea de către Polonia a normelor legale europene, Laschet a susţinut că Uniunea Europeană are dreptate “să se asigure de respectarea dreptului european peste tot”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă