29.3 C
București
miercuri, 17 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalArmata rusă se va retrage din Kazahstan în două zile

Armata rusă se va retrage din Kazahstan în două zile

Armata rusă se va retrage din Kazahstan în două zile, a anunțat președintele Jomart Tokaev. Este vorba de cei peste două mii de militari trimiși pentru „menținerea păcii” în Kazahstan. Trimiterea de trupe străine în această țară din Asia fusese aprobată de Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

Din această organizație fac parte mai multe țări din Asia care au fost componente ale URSS, inclusiv Rusia și Kazahstan. Practic, OTSC este condusă de Rusia.

Armata rusă începe să se retragă în două zile dar retragerea va dura zece zile

Președintele Tokaev a precizat că militarii străini încep să se retragă în două zile. Calendarul complet al retragerii va dura, însă, până la zece zile, a spus Tokaev.

Cel mai recent, ministrul de Externe al Chinei anunțase că și regimul de la Beijing ar fi dispus să trimită trupe în Kazahstan, tocmai pentru a evita orice amestec străin în această țară.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:14

Un incendiu de vegetație din Portugalia a înnorat orașul Madrid, aflat la 250 de mile distanță

Fumul de la un incendiu uriaș din Portugalia a înnorat cerul din Madrid, aflat la 250 de mile distanță, marți (16 august), iar locuitorii...

Taiwanul și-a prezentat cel mai nou avion de luptă, F-16V

Taiwanul și-a prezentat cel mai nou avion de luptă, F-16V, drept reacție la manevrele militare ale Chinei comuniste. F-16V este produs de firma americană Lockheed...

Armata Română își modernizează baza de elicoptere navale

Armata Română își modernizează baza de elicoptere navale, amplasată în localitatea Tuzla din județul Constanța. Decizia este menționată într-un proiect de Hotărâre de Guvern. Viitorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă