14.5 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Annegret Kram-Karrenbauer, secretar general al CDU

Kram-Karrenbauer, premier CDU în Saarland, un mic stat în vestul Germaniei, la granița cu Franța, îi va succede lui Peter Tauber, care şi-a anunţat, duminică, demisia din funcţie, invocând probleme de sănătate.

Tauber, secretarul general al partidului Uniunea Creştin-Democrată (CDU), în vârstă de 43 de ani, a fost un aliat-cheie pentru cancelarul Angela Merkel, dar a căzut recent în dizgraţia unor membri marcanţi ai partidului din cauza viziunilor sale despre imigranţi şi căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Secretarul general a fost printre cei învinovăţiţi pentru rezultatele slabe ale CDU în cadrul alegerilor generale din luna septembrie a anului trecut.

Recent, Angela Merkel a subliniat necesitatea promovării unor nume noi în cadrul partidului, în vederea unui nou mandat la guvernare.

Iar Annegret Kramp-Karrenbauer, 55 de ani, se număra printre favoriții pentru funcția de secretar general. Aceasta a susținut politica „porților-deschise” pentru refugiați a Angelei Merkel și i-a fost un ajutor de nădejde.

Annegret este și pe „lista scurtă” a succesorilor cancelarului german și urmează aceeași linie de ascensiune pe care a urmat-o Merkel, în cariera politică. Mai mult decât probabil, i se va acorda și o funcție în viitorul Cabinet de mare coaliție.

Ultima oră
Pe aceeași temă