12.2 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Aniversarea atipică a Coreei de Nord, cu o paradă nocturnă

Kim Jong-un

Coreea de Nord a sărbătorit 73 de ani de la întemeierea statului printr-o paradă atipică. Mii de oameni au participat la un marș pe timp de noapte, îmbrăcați în costume speciale antichimice și antiradiologice cu măști de oxigen.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a participat la evenimentul național.  Forțele de securitate și paramilitare nord-coreene a mers în marș din piața Kim Ir-sen, începând de la miezul nopții. Presa locală a publicat imagini de la parada aniversară bizară. Dincolo de ora aleasă și ținuta impusă, marșul nu a avut nici rachete, așa cum se obișnuia în anii trecuți.

„Rândurile oamenilor din ministerul sănătății publice și prevenirii epidemiilor au fost pline de entuziasm patriotic pentru a afișa avantajele sistemului socialist în toată lumea, protejând în același timp siguranța țării și pe oamenii ei de pandemia mondială”, a transmis agenția nord-coreeană.

Până în prezent, Coreea de Nord nu a confirmat niciun caz de îmbolnăvire cu Covid-19. Țara și-a închis granițele și a impus măsuri extrem de dure. De asemenea, liderul a refuzat în repetate rânduri și livrările vaccinului.

Ultima oră
Pe aceeași temă