14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalAngela Merkel nu va mai candida la funcția de cancelar

Angela Merkel nu va mai candida la funcția de cancelar

Anunţul a fost făcut de către cancelarul german în cadrul unei şedinţe de partid, au declarat mai multe surse din cadrul CDU.

Pasul făcut de cancelar este neaşteptat, având în vedere faptul că Merkel a declarat în mai multe rânduri că „poziţia de cancelar şi de lider de partid sunt absolut legate”.

Cel mai probabil decizia lui Merkel are legătură cu rezultatul dezamăgitor înregistrat de CDU la scrutinul regional din landul Hessa.

De asemenea, Angela Merkel a anunţat, luni, după o serie de eşecuri electorale, că nu va mai candida pentru un nou mandat de cancelar al Germaniei după finalul celui actual, în anul 2021.

Partidul cancelarului german Angela Merkel – Uniunea Creştin-Democrată (CDU, de centru-dreapta) – şi partenerul său din coaliţia care guvernează la Berlin – Partidul Social-Democrat (SPD, de centru-stânga) – au înregistrat pierderi grele la alegerile-cheie din landul Hessa, indică sondaje realizate la ieşirea de la urne, relatează AFP şi DPA.

CDU s-a clasat pe primul loc, obţinând între 27 % şi 29 % din voturi, dar mai puţin cu peste 10 % faţă de scrutinul precedent din 2013, în timp ce SPD a pierdut de asemenea 10 %, câştigând 20 %, potrivit unor sondaje ale canalelor televiziunii publice ARD şi ZDF.

Cu un rezultat între 12 % şi 13 % din voturi, extrema dreaptă – Alternativa pentru Germania (AfD) – îşi face intrarea în parlamentul din Hessa, ultimul din cele 16 landuri ale Germaniei unde ea nu era încă reprezentată.

Cele mai citite

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...

Șoferii români preferă mașinile la mâna a doua din Germania, potrivit unui studiu

Multe mașini la mâna a doua sunt importate dintr-o țară în alta pentru a satisface cererea locală de vehicule rulate. Germania, Franța, Belgia și...

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...
Ultima oră
Pe aceeași temă