30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalAngela Merkel începe o vizită în Ucraina

Angela Merkel începe o vizită în Ucraina

Principalele teme de pe agenda vizitei vor fi relaţiile germano-ucrainene şi conflictul din estul Ucrainei, inclusiv punerea în practică a acordurilor de pace semnate la Minsk, în 2015.

La începutul lunii octombrie, parlamentul ucrainean a votat extinderea până la finalul lui 2019 a prevederilor juridice speciale pentru regiunea Donbas, situată în estul Ucrainei şi controlată de separatiştii proruşi.

Germania consideră că această extindere juridică este o dovadă a faptului că autorităţile de la Kiev respectă acordurile de pace de la Minsk cu privire la situaţia din estul Ucrainei.

Berlinul le-a cerut tuturor părţilor să respecte termenii acordurilor de la Minsk, care includ o încetare a focului şi retragerea artileriei grele şi a trupelor de pe linia frontului.

Acordurile de pace de la Minsk şi instituirea a numeroase armistiţii au permis reducerea considerabilă a confruntărilor, dar violenţe încă au loc constant în estul Ucrainei.

Cele mai citite

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU