15.5 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Anchetă în SUA, după ce doi polițiști au brutalizat un ofițer de culoare

Guvernatorul statului american Virginia a ordonat o anchetă după ce pe internet au apărut imagini de la o intervenție a polițiștilor împotriva unui șofer de culoare.

Șoferul, Caron Nazario, este afroamerican și latinoamerican. El a fost considerat suspect de către polițiști întrucât mașina pe care o conducea nu avea plăcuțe de înmatriculare. Ulterior s-a constatat că mașina avea totuși numere provizorii.

Cei doi polițiști albi care au oprit mașina i-au ordonat șoferului de culoare să coboare din mașină și în acest timp l-au amenințat cu pistoalele și i-au pulverizat în față gaz lacrimogen. Șoferul este ofițer în Armata SUA, cu gradul de second leutenant (locotenent), iar în momentul în care a fost agresat de polițiști el era îmbrăcat în uniforma de ofițer.

Guvernatorul statului Virginia, Ralph Northam, a ordonat investigarea acestei intervenții a polițiștilor, pe care a descris-o ca fiind „degradantă”.

Filmarea care a fost postată pe internet a fost realizată de una dintre camerele video mobile purtate de polițiști pe uniformă.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă