0.2 C
București
joi, 9 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalAnaliză: Europa devine prima regiune care depășește 50 de milioane de cazuri...

Analiză: Europa devine prima regiune care depășește 50 de milioane de cazuri COVID-19

Regiunea înregistrează un milion de noi infecții la fiecare opt zile și a raportat aproape 1,3 milioane de decese de când a început pandemia, potrivit datelor analizate.

Varianta Delta, care este semnificativ mai contagioasă decât versiunea originală a COVID-19, a fost detectată în aproximativ 100 de țări și este acum varianta dominantă la nivel mondial.

Pe fondul îngrijorărilor că varianta Delta a coronavirusului care se răspândește mult mai rapid ar putea încetini redresarea economică globală, piețele europene au fost zguduite luni de un val de tendințe negative. Astfel, acțiunile s-au scufundat cu peste 2%, cea mai proastă sesiune din ultimele nouă luni, din cauza îngrijorărilor din piață.

„Investitorii sunt extrem de îngrijorați că … un alt blocaj ar putea fi la o lună sau două după colț”, a spus Russ Mold, director de investiții la AJ Bell, care a adăugat, potrivit Reuters: „COVID se răspândește rapid din nou, iar companiile aeriene, restaurantele și companiile de agrement s-ar putea să nu obțină tranzacțiile puternice de vară la care sperau de mult”.
Europa rămâne una dintre cele mai afectate regiuni din întreaga lume și a raportat 27% din cazurile globale și 31% din decesele la nivel mondial.
A durat 194 de zile pentru ca Europa să treacă de la 25 de milioane la 50 de milioane de cazuri, în timp ce primele 25 de milioane de cazuri au fost raportate în 350 de zile, potrivit unui bilanț al Reuters.
Rusia, cea mai afectată țară europeană, este pe punctul de a trece depăși numărul de 6 milioane de cazuri.
Marea Britanie a încheiat luni peste un an de restricții de blocare COVID-19, dar așa-numita „Ziua Libertății” a fost distrusă de infecții în creștere și prognoze sumbre.
Restricțiile COVID-19 sunt implementate din nou în țările europene după creșterea recentă a numărului de cazuri de Covid-19.
Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat luni că atât cluburile de noapte engleze, cât și alte locuri care atrag mulțime mare de oameni vor cere participanților să prezinte dovada vaccinării complete începând de la sfârșitul lunii septembrie.
Franța a implementat unele dintre cele mai dure măsuri din Europa, necesitând un permis de sănătate pentru a dovedi imunizarea într-o gamă largă de locuri de la începutul lunii august și făcând vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății.
Olanda a anunțat, săptămâna trecută, că reinstituie ghidurile de la domiciliu din cauza creșterii infecțiilor cu COVID-19, la doar câteva săptămâni după ridicarea acestora, precum și a unor restricții pentru baruri, restaurante și cluburi de noapte.
Grecia va solicita clienților restaurantelor, barurilor și cafenelelor interioare să demonstreze că au fost vaccinați pentru a combate creșterea infecțiilor.
Ritmul zilnic al vaccinărilor COVID a crescut în aproximativ o duzină de țări din cauza variantei Delta și a guvernelor care își extind impulsurile de vaccinare, a constatat o analiză a datelor de Reuters.
 

Cele mai citite

SUA vor să afle dacă Iranul este sincer privind programul nuclear

SUA au afirmat miercuri, în ajunul reluării negocierilor pentru salvarea acordului privind programul nuclear al Iranului, că vor stabili rapid dacă Iranul este în...

Unde va ajunge compromisul pentru salariile din învățământ

Angajații din sistemul de învățământ s-au obișnuit deja de mulți ani să fie categoria socio-profesională cea mai vitregită de salarii bune sau măcar decente. Acum,...

Scandal cu salariile profesorilor

Pentru a acorda majorarările salariale de 16% din învățământ, amânate timp de doi ani, Guvernul are nevoie de aproximativ 3,8 miliarde lei, iar sindicaliștii...
Ultima oră
Pe aceeași temă