11.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Americanii pot primi câte 100 de dolari dacă se vaccinează, anunță Joe Biden

Autoritățile din SUA fac tot posibilul pentru a-i motiva pe cetățeni să se vaccineze împotriva coronavirusului și să se ajungă la imunizarea națională dorită. Astfel, pentru a le trezi interesul, președintele Joe Biden le-a cerut guvernelor locale să le ofere persoanelor care vin să se imunizeze câte 100 de dolari. De asemenea, în declarația sa, Biden a menționat și câteva noi reguli în ceea ce privește pandemia de Covid-19. Alături de personalul medical, și angajații federali trebuie fie să se vaccineze, fie să se testeze periodic.

Trezorieria Federală a transmis că aceste stimulente financiare pot fi posibile din cele 350 de miliarde de dolari din ajutorul acordat administrațiilor centrale la nivel de stat, local, teritorial și tribal, în cadrul Legii privind Planul de Salvare. De asemenea, reprezentanții acesteia au anunțat că va extinde și un credit la impozit pe care angajatorii îl pot lua pentru salariile plătite angajaților pentru ca aceștia să își ia timpul liber necesar în care să se imunizeze.

„Dacă astfel de stimulente ne ajută să învingem acest virus, cred că ar trebui să le folosim.  Ceea ce se întâmplă acum în America este o pandemie a celor nevaccinați. Aproape toate cazurile, spitalizările și decesele cauzate de COVID-19 astăzi sunt la persoane nevaccinate. Știu că oamenii vorbesc despre libertate, dar am învățat de la școală și de la părinții mei că odată cu libertatea vine și responsabilitatea. Decizia dumneavoastră de a nu vă vaccina afectează pe altcineva. Persoanele nevaccinate răspândesc virusul”, a declarat președintele Joe Biden.

 Bill de Blasio, primarul din New York, a anunțat că orice persoană care se va imuniza cu prima doză de vaccin într-o locație administrată de primărie va primi o recompensă de 100 de dolari.

Ultima oră
Pe aceeași temă