0.5 C
București
joi, 20 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalAlertă cu bombă la Președinția Republicii Moldova

Alertă cu bombă la Președinția Republicii Moldova

O alertă cu bombă la Președinția Republicii Moldova a fost anunțată în dimineața zilei de marți, 7 decembrie. Alerta a fost declanșată în urma unui apel telefonic primit la 112.

La momentul alertei, șefa statului, Maia Sandu, nu se afla în sediul Președinției, informează presa din Republica Moldova. În mod preventiv, angajații care se aflau în clădire au fost evacuați.

În apropierea sediului din Chișinău al Președinției este și sediul serviciului de Protecție și Pază al Republicii Moldova.

Alertă cu bombă, aparent fără vreo amenințare reală

Poliția a încercuit zona iar geniștii au verificat clădirea Președinției. Până la acest moment, n-a fost descoperită vreo bombă sau vreo altă amenințare în zonă. Ar putea fi vorba de o alarmă falsă, în condițiile în care persoana care a dat apelul telefonic ar avea probleme psihice.

Președinția Republicii Moldova nu a transmis deocamdată niciun comunicat pe acest subiect.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:46

Papa Francisc, rugăciune pentru locuitorii din Tonga: „Mă rog la Dumnezeu să le aducă alinare”

Papa Francisc s-a rugat pentru viața și liniștea locuitorilor insulei Tonga, lovite crunt de erupția vulcanică de săptămâna trecută.  El a declarat miercuri, 19...

Guvernul reintroduce șomajul tehnic – VIDEO

Executivul va adopta, miercuri, o ordonanță de urgență pentru reintroducerea șomajului tehnic, determinat de interdicțiile ca urmare a pendemia de COVID-19. Indemnizația nu mai...

O polițistă din Strehaia s-a sinucis cu arma din dotare. S-a împușcat în cap în toaleta din gară

O polițistă din Strehaia, județul Mehedinți, s-a sinucis, miercuri, cu arma din dotare. Tragedia s-a petrecut în toaleta gării din localitate. Tânăra avea 25...
Ultima oră
Pe aceeași temă