14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalAlegeri regionale în Franța. Favoriții au fost suferit înfrângeri serioase

Alegeri regionale în Franța. Favoriții au fost suferit înfrângeri serioase

Candidatul RN, Thierry Mariani, este devansant în regiunea Provence-Alpes-Côte d’Azur (PACA, sud-est) de candidatul dreptei tradiţionale, Renaud Muselier.

Mariani, care a ieşit pe primul loc la primul tur, a obţinut acum numai 42% din voturi, în timp ce Muselier a primit peste 57% din sufragii, conform exit-poll-urilor.

Potrivit observatorilor, partidele democratice au făcut un “front republican” comun pentru a împiedica o victorie a reprezentantului RN.

Este singura regiune unde RN era în poziţia de a ieşi pe primul loc, ceea ce ar fi fost o premieră pentru acest partid a cărui şefă a ajuns în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 2017.

Le Pen, care a pierdut alegerile prezidenţiale din 2017 în faţa lui Emmanuel Macron, a recunoscut eşecul partidului.

Partidul de guvernământ al preşedintelui Macron, Republique en Marche, care nu exista la momentul ultimului vot regional din 2015, nu a reuşit să-şi asigure nici măcar o singură regiune – un rezultat umilitor pentru liderul ţării.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă