7.4 C
București
luni, 25 octombrie 2021

Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Pentru ce au votat cei doi candidați

Cetățenii Republicii Moldova au de ales duminică între Maia Sandu, candidata Partidului Acțiunii și Solidaritate, câștigătoare în primul tur cu 36,16% din voturi, și Igor Dodon, președintele în funcție care a obținut în primul tur al alegerilor prezidențiale 32,61% din numărul total de voturi valabil exprimate în țară și la secțiile organizate în străinătate.

„Astăzi este ziua voastră, astăzi toată puterea este în mâinile voastre. Astăzi îi puteţi pedepsi pe cei care v-au minţit, v-au furat şi v-au alungat de acasă. Astăzi decidem cum vom trăi în următorii patru ani. Am votat pentru o Moldova în care toţi oamenii se uită cu încredere în ziua de mâine, în care oamenii se uită cu încredere, în care oameni îmbătrânesc cu demnitate.”, a spus Maia Sandu imediat după ce a votat, citată de Deschide.md.

„Am votat pentru independenţa şi statalitatea Republicii Moldova. Am votat pentru pace, pentru liniştea inter-etnică. Am votat pentru schimbări calitative, dar nu şocuri şi crize. Am votat pentru echitate şi prosperitate economică. Am votat pentru politica externă echilibrată. Am votat pentru prietenie cu România şi Ucraina. Am votat pentru valorile noastre tradiţionale şi creştine. Pentru aceasta am votat şi sunt sigur că marea majoritate a cetăţenilor vor face la fel.”, a declarat Igor Dodon la ieșirea de la urne, potrivit aceleiași surse.

Ultima oră
Pe aceeași temă