5.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021
AcasăInternaționalAfghanistanTalibanii vor să colaboreze cu comunitatea internațională

Talibanii vor să colaboreze cu comunitatea internațională

Talibanii sunt „nerăbdători” să colaboreze cu comunitatea internațională, susține șeful diplomației chineze, Wang Yi. Acesta a declarat în cadrul unei conferințe că Beijingul este pregătit sp înceapă discuțiile cu Afganistanul.

Talibanii, pregătiți pentru o colaborare cu comunitatea internațională

„Talibanii sunt nerăbdători să intre în dialog cu lumea. China va găzduit a treia întâlnire a Vecinilor Afganistanului la momentul potrivit”, a adăugat ministrul chinez de externe.

La conferință au participat reprezentanți ai Afganistanului și a țărilor vecine. Oficiali din  Pakistan, Tajikistan, Turkmenistan și Uzbekistan au participat în persoană. În același timp, reprezentanții Chinei și Rusiei s-au prezentat online.

Discuțiile au fost convocate după o conferință similară găzduită de Pakistan în septembrie. Pe de altă parte, SUA și alte țări străine caută o modalitate de a colabora cu talibanii pentru a stabili viitorul Afganistanului. Țara are nevoie disperată de ajutoare umanitare pentru a nu ajunge în colaps.

Majoritatea liderilor internaționali nu plănuisc să îi recunoască oficial pe talibani la conducerea țării până nu îndeplinesc mai multe cerințe. Talibanii s-au angajat să respecte drepturile cetățenilor, în special al femeilor. Cu toate acestea, multe dintre ele au fost încălcate prin diverse acțiuni ale conducătorilor.

 Iranul și-a reiterat poziția oficială că talibanii ar trebui să formeze un guvern incluziv din care să facă parte și reprezentanți ai minorităților etnice și religioase.

Cele mai citite

Președintele Belarusului a recunoscut Crimeea ca teritoriu al Rusiei

Președintele Belarusului a recunoscut peninsula Crimeea ca fiind parte a teritoriului rusesc. Afirmația vine după o lungă perioadă de ezitare din partea lui Aleksandr...

Omicron ar putea deveni dominantă în Europa în câteva luni

Omicron ar putea deveni dominantă în Europa în câteva luni, avertizează experții de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), agenția Uniunii...

Armele noi ale României au fost prezentate la Ziua Națională

Armele noi ale României au fost prezentate, unele pentru prima dată, la o paradă militară. La Ziua Națională a României s-au remarcat avioane F-16,...
Ultima oră
Pe aceeași temă