1.8 C
București
marți, 25 ianuarie 2022
AcasăInternaționalAfghanistanSUA, Rusia, China și Pakistan se întâlnesc pentru a discuta despre criza...

SUA, Rusia, China și Pakistan se întâlnesc pentru a discuta despre criza umanitară din Afganistan

Reprezentanții Statelor Unite, Rusiei, Chinei și Pakistanului s-au întâlnit joi pentru a discuta despre criza umanitară din Afganistan. Întâlnirea are loc la câteva săptămâni după ce o discuție similară a avut loc la Moscova.

La câteva luni de la preluarea puterii de către talibani, Afganistanul s-a afundat într-o criză umanitară fără margini. Milioane de oameni se confruntă cu foametea și sărăcia, iar condițiile de viață sunt dezastruoase. Astfel, SUA, Rusia, China și Pakistan s-au întâlnit pentru a găsi soluții.

Reprezentanții acestor patru țări „s-au întâlnit și cu înalți reprezentanți talibani în marja” acelei întâlniri de la Islamabad. Ministerul Afacerilor Externe al Pakistanului a publicat o declarație comună.

SUA, China, Rusia și Pakistan caută soluții privind criza umanitară din Afganistan

Întâlnirea are loc la câteva săptămâni după ce o discuție similară a avut loc la Moscova, la care nu au participat Statele Unite. Reprezentantul special al SUA, Tom West, a participat joi la discuțiile extinse.

Cele patru țări și-au exprimat îngrijorările cu privire la situația umanitară și economică gravă din Afganistan. David Beasley de la Programul Alimentar Mondial a declarat joi că „cea mai gravă criză umanitară din lume se desfășoară” în țară, unde peste 22 de milioane de oameni riscă să moară de foame.

Guvernul interimar al talibanilor, toți bărbați și format din membri ai rețelei talibani și Haqqani, a impus restricții societale dure, în special femeilor. SUA, Rusia, China și Pakistan le-au cerut acestora să permită accesul umanitar nestingherit. Reprezentantul special al SUA, vorbind cu reporterii de la Bruxelles la începutul acestei săptămâni, a spus că SUA se pregătesc pentru o nouă întâlnire cu talibanii.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Președintele Biden a insultat un jurnalist care i-a pus o întrebare incomodă

Președintele Biden a insultat un jurnalist care i-a pus o întrebare incomodă, la o conferință de presă. Expresia exactă folosită de președintele Statelor Unite la...

România, în topul țărilor corupte din UE, potrivit unui raport -VIDEO

România este în top trei cele mai corupte ţări din UE, alături de Ungaria şi Bulgaria, potrivit raportului Transparency International. Factorii luați în calcul Au...

Iohannis participă la omagierea victimelor Holocaustului

Președintele Iohannis participă la omagierea victimelor Holocaustului, marți dimineață, la Templul Coral din București. La această acțiune iau parte oficiali de prim rang al statului...
Ultima oră
Pe aceeași temă