13.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

România a salvat 15 cetățeni afgani. Locația lor este confidențială

România a salvat 15 cetățeni afgani, unii dintre ei fiind foști colaboratori ai militarilor români în Afganistan.

Toți cei 15 au fost evacuați din Afganistan în Pakistan pe cale terestră. Informația a fost oferită de Ministerul Afacerilor Externe al României. Cu alte cuvinte, misiunea a fost extrem de dificilă.

„În urma demersurilor Celulei de criză, încă 15 cetăţeni afgani au fost evacuaţi astăzi cu succes din Afganistan pe cale terestră şi se află în siguranţă pe teritoriul Pakistanului. Cetăţenii afgani evacuaţi în acest grup sunt colaboratori ai forţelor armate române, precum şi studenţi cu burse în România şi au fost preluaţi de un reprezentant al Ambasadei României la Islamabad, fiind transportaţi într-o locaţie unde vor rămâne până la definitivarea procedurilor specifice în vederea continuării deplasării către România”, anunță comunicatul transmis, sâmbătă, de MAE.

România a salvat 15 cetățeni afgani

Cei 15 afgani se află încă în Pakistan. Locația exactă nu este dezvăluită. Se precizează însă că ei vor fi aduși în final în România.

În următoarea perioadă, România va accepta sute de refugiați din Afganistan.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că România are amenajate pentru cazarea străinilor două centre de custodie, în regim închis, cu o capacitate de peste 200 de locuri, cu un grad de ocupare sub 60 la sută, precum și şase centre de azil, cu o capacitate normală de funcţionare de 1.100 de locuri, dintre care sunt disponibile 751 de locuri.

“Aceste centre de azil au o capacitate normală de funcţionare de 1100 de locuri. Astăzi sunt disponibile 751 de locuri, pentru că în cele şase centre avem 496 de migranţi”, a precizat ministrul Lucian Bode.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă