-0.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăInternaționalAfghanistanPrimul avion cu medicamente trimis de OMS a ajuns pe aeroportul din...

Primul avion cu medicamente trimis de OMS a ajuns pe aeroportul din Kabul

Anunțul făcut de ambasadorul Pakistanului în Kabul

Un avion pakistanez a aterizat pe aeroportul din Kabul, încărcat cu medicamente pentru afganii prinși în haosul de la venirea talibanilor. Este primul transport de acest tip trimis de OMS de când Kabulul a căzut în mâinile insurgenților.

Ambasadorul Pakistanului în Kabul a anunțat sosirea primului zbor din cele 3 planificate ale Pakistan International Airlines (PIA). Compania vizează să răspundă nevoii acute de medicamente şi materiale sanitare în Afganistan. Avionul a fost încărcat cu materiale de echipa logistică a OMS din Dubai şi a zburat direct spre aeroportul din Mazar-i-Sharif.

Printre materialele trimise se regăsesc truse de prim ajutor, materiale pentru a acoperi nevoie medicale de bază pentru cel puțin 200.000 de persoane, pentru 3.500 de proceduri chirurgicale şi tratamentul a 6.500 de pacienţi cu traumatisme. Acestea vor fi transportate în 40 de unități sanitare din țară.

‘Sunt foarte mulţumit să afirm că am reuşit acum să completăm parţial stocurile unităţilor sanitare din Afganistan şi să asigurăm că, deocamdată, serviciile de sănătate sprijinite de OMS pot continua’, a subliniat dr. Ahmed Al Mandhari, directorul regional al OMS pentru Mediterana de Est.

Transportul vine dupî ce locuitorii din Afganistan s-au confruntat cu o criză gravă de medicamente și alimente. Potrivit ONU, peste 10 milioane de persoane s-au aflat în nevoie. Ba mai mult, cel puțin 1 milion de copiii au riscat să moară de foame sau bolnavi. Accesul pe aeroportul din Kabul a fost îngreunat în timpul operațiunilor de evacuare a trupelor străine. Odată cu retragerea armetei americane din Afganistan, drumurile au fost redeschise.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite
00:01:14

O balenă cu cioc, eșuată în apele grecești, a fost salvată în ultimul moment

Mai multe persoane au încercat, vineri, să salveze o balenă cu cioc care a apărut în apele grecești, dar a eșuat în apropierea unei...

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă