5.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021

Fost ministru afgan a devenit curier pe bicicletă în Germania

Ministrul de comunicații a devenit curier

Fostul ministru al comunicațiilor afgan, Sayed Sadaat, a devenit curier pe bicicletă în Germania. Acesta s-a mutat în Europa anul trecut, cu speranța unui viitor mai bun. În prezent, meseria fostului oficial al guvernului este de a face livrări cu bicicleta în Leipzig.

Sadaat a declarat că familia și prietenii din Afganistan l-au criticat pentru decizia luată. După 2 ani în guvern, oficialul și-a dat demisia în 2018 pentru o viață complet nouă. În ciuda dezamăgirii familiei, Sayed a mărturisit că este împăcat și fericit cu stilul său de viață.

Nu mă simt vinovat cu nimic. „Sper că și alți politicieni vor urma această cale, să lucreze cu oamenii, nu să se ascundă”, a precizat Sadaat pentru Reuters.

În contextul crizei din Afganistan, familia și prietenii lui Sayed vor să plece din țară pentru a se stabili în Europa. Aceștia speră să se alăture miilor de afgani care pleacă de pe aeroportul din Kabul. Odată cu retragerea trupelor americane, numărul solicitanților de azil afgani din Germania a crescut cu peste 130%.

Cu toate că avea o funcție importantă în Afganistan, Sayed nu și-a putut găsi un alt loc de muncă în Germania. Deși are studii în IT și telecomunicații, fostul ministru spera să găsească de lucru într-un domeniu conex. Din păcate limba germană i-a adus mari dificultăți în integrarea în societate.

Cunoașterea limbii este esențială. Primele zile au dificile, dar interesante”, a spus Sayed.

Ultima oră
Pe aceeași temă