11.1 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Execuțiile și mutilările făcute de talibani vor reveni, „dar poate nu în public”

Pedepsele tradiționale ale talibanilor vor reveni

Un lider al talibanilor a mărturisit că pedepsele tradiționale prin care oamenii erau executați și mutilați vor reveni, însă „poate nu în public”. Nooruddin Turabi, noul ministru al închisorilor din Afganistan, a spus într-un interviu recent că țările străine nu au niciun motiv să fie indignate pe obiceiurile talibanilor și modalitățile de pedeapsă.  El a avertizat că lumea „nu trebuie să se implice în problemele interne ale Afganistanului”.

„Toată lumea ne-a criticat pentru pedepsele de pe stadioane, dar pe noi nu ne-ați văzut să criticăm sau să spunem ceva despre legile și despre pedepsele lor. Nimeni nu o să ne spună nouă cum să ne facem legile. Noi vom urma islamul și ne vom face legile pe baza Coranului”, a spus Turabi.

În perioada anterioară, când talibanii erau la putere, execuțiile și amputările de mâini și picioare se realizau pe stadioane, în fața a mii de oameni. Ba mai mult, persoanele acuzate de crimă erau împușcate în cap chiar de unul dintre membrii familiei. Pedeapsa pentru hoți era amputarea unei mâini, în timp ce pentru tâlharie pedeapsa includea și amputarea unui picior.

„Amputarea mâinilor este necesară pentru siguranță. Are un efect de descurajare”, a mai spus Turabi care a adăugat că guvernul face un „studiu” pentru a determina dacă va face execuțiile și amputările publice și că „va dezvolta o politică publică”.

Ultima oră
Pe aceeași temă