10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Bilanțul victimelor exploziei din Kabul a ajuns la peste 90 de decese și 150 de răniți

Atac terorist lângă Kabul

Joi după-amiază a avut loc un atac sinucigaș în apropierea aeroportului din Kabul, în timpul operațiunilor de evacuare. Mai multe explozii au blocat complet zona și au produs haos prin mulțime. Bilanțul morților a ajuns la peste 90 de decese și 150 de persoane rănite în atacul terorist. Totuși, procedurile de evacuare continuă și acum cu repeziciune, termenul limită pentru armatele străine fiind de 31 august.

Potrivit presei internaționale, printre cei 150 de răniți se regăsesc și 13 militari americani. De asemenea, 28 de talibani și-au pierdut și ei viața în urma exploziilor. Președintele SUA, Joe Biden, a dat o declarație joi, după atentate:

„Nu vom uita, nu vom ierta, vă vom vâna și vă vom face să plătiți!”, a spus Biden.

De asemenea, liderul de la Casa Albă a susținut că operațiunile de evacuare a americanilor continuă până pe 31 august  și nu a exclus posibilitatea de a trimite forțe suplimentare în interiorul Afganistanului. Drapelele în Statele Unite vor fi coborâte în bernă, iar președintele va vorbi personal cu familiile militarilor uciși în atentat. Atacurile de joi sunt considerate cele mai grave pentru armata americană din Kabul, din ultimii 10 ani.

Potrivit BBC, atacul terorist a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic. Aceasta a făcut anunțul prin intermediul canalului lor de pe Telegram, arătând cum un bărbat a detonat o vestă cu explozivi în mijlocul trupelor americane și al afganilor de la aeroport. Atentatul a venit la câteva ore după ce mai multe ambasade din Kabul au fost avertizate cu privire la amenințarea teroristă care s-ar fi produce în orice moment.

Ultima oră
Pe aceeași temă