12 C
București
miercuri, 29 septembrie 2021

Acuzele Cubei la adresa SUA. De ce se fac vinovați americanii

 Autorităţile i-au reţinut pe unii dintre activiştii cei mai importanţi, în timp ce administraţia Biden a spus că sprijină dreptul poporului cubanez la manifestare, notează Reuters.

Mii de cubanezi au ieşit pe străzi de la Havana la Santiago în cele mai mari demonstraţii anti-guvernamentale din ultimele decenii. Oamenii au protestat împotriva crizei economice grave prin care trece ţara şi a gestionării pandemiei.

Cel puţin 100 de protestatari, activişti şi jurnalişti independenţi au fost reţinuţi, unii de ope stradă, iar alţii în timp ce încercau să-şi părăsească casele.

Uniunea Europeană a cerut autorităţilor cubaneze luni, 12 iulie, să autorizeze demonstraţiile şi să „asculte” nemulţumirile populaţiei.

„Susţinem dreptul popoarelor de a se exprima într-o manieră paşnică şi cerem autorităţilor să autorizeze aceste demonstraţii şi să asculte nemulţumirile manifestanţilor”, a declarat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, la finalul unei întâlniri a miniştrilor de Externe europeni de la Bruxelles.

Ultima oră
Pe aceeași temă