13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalAccidentul aviatic din Rusia: Compania Saratov Airlines a retras temporar toate aeronavele

Accidentul aviatic din Rusia: Compania Saratov Airlines a retras temporar toate aeronavele

“Conducerea Saratov Airlines a decis să suspende toate zborurile care trebuiau să se desfăşoare cu aeronave Antonov-148. Ne cerem scuze în avans pentru modificarea programului de zbor”, se arată într-un comunicat al companiei aeriene, fiind retrase din uz şase avioane An-148.

Compania rusă a mai precizat că avionul care a efectuat cursa Moscova-Orsk a fost achiziţionat în februarie 2017, iar în ianuarie 2018 a fost efectuată o inspecţie amănunţită.

“Toate componentele motoarelor, corpul aeronavei şi aripile au fost examinate temeinic. Înainte de fiecare zbor, avionul a fost supus operaţiunilor de mentenanţă de rutină. Examinarea efectuată înainte de decolarea din Moscova către Orsk nu a relevat defecţiuni”, potrivit comunicatului.

Anterior, Saratov Airlines anunţase că la manşa avionului care s-a prăbuşit se afla comandantul Valeri Ivanovici Gubanov, care avea peste cinci mii de ore de zbor la activ, dintre care 2,166 pe acest tip de aeronavă.

Aeronava Antonov An-148 a fost fabricată în 2010 şi a intrat în serviciul companiei aeriene în acelaşi an. Prima cursă a fost efectuată în iunie 2010, iar recordul privind timpul de zbor continuu, fără o revizie, a fost stabilit în 2011 – 400 de ore şi 45 de minute.

Un avion de pasageri al companiei ruse Saratov Airlines, cu 71 de persoane la bord, s-a prăbuşit duminică în districtul Ramenskoye din regiunea administrativă Moscova. Cauza producerii accidentului urmează să fie stabilită de către anchetatori, iar variantele luate în calcul sunt condiţiile meteo, o eroare de pilotaj sau o defecţiune tehnică.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă