24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalA fost acordat premiul Nobel pentru chimie

A fost acordat premiul Nobel pentru chimie

Premiul Nobel pentru Chimie din 2021 a fost acordat lui Benjamin List și David W.C. MacMillan pentru „dezvoltarea organocatalizei asimetrice”.

Descoperirile lor au dezvoltat ” un nou mod de a pune laolaltă moleculele chimice”, a spus Pernilla Wittung-Stafshede, membru al comitetului Nobel pentru chimie.

Cei doi cercetători au lucrat separat, dar au împărțit premiul, al treilea acordat această săptămână. 

Premiile Nobel, ajunse în acest an la cea de-a 120-a ediţie, sunt atribuite începând de luni şi până pe 11 octombrie la Stockholm şi Oslo. Aceste Premii sunt destinate să recompenseze eforturile realizate pentru cunoaşterea şi aprofundarea realizărilor spiritului uman.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă