30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalIncertitudine mare în rândul alegătorilor cu câteva zile înainte de alegerile din...

Incertitudine mare în rândul alegătorilor cu câteva zile înainte de alegerile din Franța

Este incertitudine mare în rândul alegătorilor din Hexagon cu doar câteva zile înainte de scrutinul prezidențial organizat de Franța.

Cu câteva zile înainte de primul tur de scrutin al Franței pentru alegerile prezidențiale din această duminică (10 aprilie), voluntarii merg din ușă în ușă în speranța de a înclina votul în favoarea candidaților lor, conform Reuters.

În orașul rural Vire din Normandia, Olivier Gaussens, un voluntar al mișcării de extremă stângă L’Union Populaire, încearcă să comunice direct cu alegătorii.

„ Cu doar câteva zile înainte de vot vom încerca să facem în așa fel încât să putem elimina o parte din nehotărârea în probleme precum pensionarea, salariul minim și creșterea salariilor în loc să reducem contribuțiile fiscale, ceea ce se va face doar printr-un schimb de idei față în față”, a spus el.

Această incertitudine a alegătorilor din Franța provine și din faptul că mai multe probleme s-au adunat și-au făcut pe cetățeni indeciși

Primarul orașului Vire, Marc Andreu, al cărui partid de centru-dreapta îl sprijină pe actualul președinte Emmanuel Macron, consideră că o mulțime de probleme concurente contribuie la indecizia alegătorilor.

„ Este multă incertitudine. Sunt mulți oameni care ezită între a-și exprima furia pentru că nu pot să-și facă plinul la mașină sau să-și plătească facturile la electricitate sau, dat fiind contextul, să opteze pentru continuitate pentru a nu se nărui totul. Așa se face că sunt mulți oameni care nu știu ce vor.”

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Diferitele tipuri de vitrine băuturi și avantajele oferite

Ești proprietarul unui restaurant, unui bar sau unui magazin alimentar? Atunci cu siguranță te-ai gândit deja să te echipezi cu o vitrină pentru băuturi...

70% dintre antreprenorii români declară că nu au participat până acum la vreo consultare inițiată de autorități 

Reprezentanții mediului de afaceri din România întâmpină adesea bariere de tot felul în desfășurarea activității, iar una dintre cele mai frecvente nevoi ale antreprenorilor...

Tone de portocale sud-africane sunt blocate în porturile UE din cauza unei dispute

Tone de portocale putrezesc în containerele blocate în porturile europene și ar putea fi irosite, deoarece Africa de Sud și Uniunea Europeană se confruntă...
Ultima oră
Pe aceeași temă