-1.6 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiÎncă trei decese provocate de coronavirus. 190 de cazuri noi de îmbolnăvire

Încă trei decese provocate de coronavirus. 190 de cazuri noi de îmbolnăvire

”Până astăzi, 15 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.437 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.370 au fost declarate vindecate şi externate.

Totodată, până acum, 1056 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş, Olt şi Ilfov, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 190 de noi cazuri de îmbolnăvire”, conform celui mai recent raport citat de News.ro.

La Suceava sunt 3.386 de cazuri, la Bucureşti – 1.591, iar judeţul Neamţ are peste 800 de cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 219 de pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 14.441 de  persoane. Alte 14.791 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 294.601 teste.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 578  de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, 2.887 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 1.698 în Italia, 561 în Spania, 29 în Franţa, 453 în Germania, 86 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveţia, 2 în Turcia  şi câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia şi Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 103 de cetăţeni români aflaţi în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franţa, 34 în Marea Britanie, 8 în Spania, 5 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveţia, unul în SUA şi unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetăţenii români confirmaţi cu noul coronavirus, 22 au fost declaraţi vindecaţi: 9 în Germania, 9 în Franţa, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg şi unul în Tunisia.

Cele mai citite

Omul de afaceri Ioan Neculaie, condamnat vineri, e dat în urmărire națională

Omul de afaceri Ioan Neculaie este dat în urmărire națională de poliţişti. El apare pe site-ul Poliţiei Române la persoane urmărite. Motivul urmăririi este executarea...

După Halep, și Sorana Cârstea se califică în optimi la Australian Open

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală ale turneului Australian Open, după o victorie superbă reuşită în faţa rusoaicei...

Producătorul de iPhone, Foxconn, încheie un parteneriat privind producerea mașinilor electrice în Indonezia

Foxconn, cu sediul în Taiwan, a declarat că a încheiat un parteneriat cu Ministerul Investițiilor din Indonezia și mai multe companii pentru a sprijini...
Ultima oră
Pe aceeași temă

2 COMENTARII