6.8 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăCoronavirusÎn România avem transmitere comunitară cu Omicron! Anunțul ministrului Rafila

În România avem transmitere comunitară cu Omicron! Anunțul ministrului Rafila

În România avem transmitere comunitară cu Omicron, este anunțul pe care l-a făcut vineri ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. În același timp, a explodat și numărul de cazuri de îmbolnăvire cu Covid. Aproape 6000 de noi infectări cu SARS-CoV-2 s-au înregsitrat în ultimele 24 de ore. Tot azi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat modificări în ceea ce privește carantina.

România, transmitere comunitară cu Omicron.

România se află deja în valul 5 al pandemiei, iar creșterea numărului de cazuri începe să se simtă și în spitale. Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă și spune că tulpina Omicron se transmite de cinci ori mai repede față de alte tulpini, dacă nu avem nicio măsură de protecție. 20% dintre infectările cu Omicron nu au legătură cu alte cazuri sau călătorii, iar asta înseamnă că începe să fie o transmitere comunitară, a mai adăugat ministrul. În săptămânile următoare transmiterea va fi susținută, a mai spus Alexandru Rafila.

Județele cele mai afectate: București, Cluj, Timiș, Iași

„Din 20 decembrie până în 5 ianuarie, remarcați trendul crescător al numărului de cazuri. Deja în 5 ianuarie aveam în jur de 3.000 de cazuri, între timp lucrul acesta s-a schimbat destul de mult în ultimul timp. Procentul de pozitivitate a evoluat de la sub 2 la sută la peste 6 la sută în 5 ianuarie. Ne găsim pe un trend crescător. Cea mai mare proporție – o cincime din aceste cazuri – au fost în București, dacă mai adăugăm și Ilfov depășim 20 la sută. Județele cele mai afectate Cluj, Timiș și Iași. Începe să fie transmitere comunitară în România. Deocamdată este sporadică, în zilele următoare e posibil să asistăm la o transmitere comunitară susținută cu această nouă tulpină. Încă există circulație și îmbolnăvire cu Delta”, a declarat Alexandru Rafila.

Adriana Pistol: „Doi pacienți vaccinați se află la terapie intensivă”

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat că există deja două persoane infectate cu Omicron care se află la terapie intensivă. Este vorba despre pacienți vaccinați, dar cu afecțiuni cronice grave. În total, dintre cele 183 de persoane confirmate cu Omicron în România, 30 sunt în spital. „Din cazurile pe care le cunoaștem – 183 cazuri secvențiate – 30 dintre acestea sunt spitalizate și două sunt chiar în ATI, fiind vorba de 2 persoane cu boli cronice importante”, a spus Adriana Pistol, șefa INSP. Ea a adăugat că dintre cazurile de infectare cu Omicron, unele persoane sunt vaccinate, iar unele nu.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

România a obţinut recunoaşterea europeană a produsului „Plăcintă Dobrogeană”

România a obţinut recunoaşterea europeană cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP) a produsului „Plăcintă Dobrogeană”, a anunţat Comisia Europeană. Cererea României de înregistrare a denumirii „Plăcintă...

Cade castelul cărților de joc al OMV, dar rămâne vaca de muls Petrom

OMV-ul, compania care generează 1,6 % din produsul național brut al Austriei, e din nou la răscruce. La Viena se ticluiește un “New Deal,”...

România a obţinut recunoaşterea europeană a produsului „Plăcintă Dobrogeană”

România a obţinut recunoaşterea europeană cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP) a produsului „Plăcintă Dobrogeană”, a anunţat Comisia Europeană. Cererea României de înregistrare a denumirii „Plăcintă...
Ultima oră
Pe aceeași temă