11.3 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

În Capitală, incidența COVID a trecut de 4 la mie. Unde va fi obligatorie masca de protecție

Instituția Prefectului – Municipiul București informează că, astăzi, 26 septembrie 2021, s-a desfășurat ședința extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de urgență. Noi reguli vor fi impuse în Capitală, după ce incidența de infectare cu COVID-19 a trecut de 4 la mia de locuitori.

Astfel, începând din această noapte, de la ora 0.00, masca de protecție va deveni obligatorie în spațiile publice aglomerate, inclusiv cele în aer liber.

Sălile de fitness vor funcționa cu capacitate de 50%, iar accesul va fi permis doar celor care sunt vaccinați, testați sau au avut COVID.

începând cu data de 27.09.2021, ora 00.00 se dispun următoarele măsuri pentru o perioada de 14 zile, urmând a fi reevaluate în funcție de rata de incidență.

Ce restricții sunt impuse din 27 septembrie

în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului. Cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.

STB SA va monitoriza permanent gradul de încărcare a mijloacelor de transport pe care le deservește, în scopul diminuării aglomerației din vehicule și stații. Mai ales la orele de vârf.

Se va respecta circuitul de urcare/coborâre în mijloacele de transport, după cum urmează:

– în autobuze și troleibuze, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși;

– în tramvaie, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din mijloc, iar coborârea pe celelalte uși.

STB SA va informa călătorii cu privire la obligativitatea purtării corecte a măștii de protecție și a evitării consumului de produse alimentare în mijloacele de transport în comun, prin mijloace audio-video și prin afișare în mijloacele de transport în comun.

Metrorex SA va informa și îndruma publicul călător prin instalațiile de sonorizare despre situațiile de aglomerare apărute și îl va informa asupra obligativității de a păstra distanțarea fizică și de a purta corect masca de protecție.

Totodată, în funcție de evoluția situației epidemiologice la nivelul Municipiului București se vor putea institui măsuri suplimentare, cu respectarea normelor legale în vigoare.

Ultima oră
Pe aceeași temă