10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalImagini dramatice cu erupția vulcanului din Pacificul de Sud. Cum s-a văzut...

Imagini dramatice cu erupția vulcanului din Pacificul de Sud. Cum s-a văzut norul de fum și cenușă

Imagini dramatice au fost surprinse vineri, în timpul mega-erupției vulcanului subacvatic din Oceanul Pacific, aflat în imediata vecinătate a insulei Tonga. Este vorba despre nori negri de cenușă vulcanică și coloane uriașe de fum care prevesteau parca apocalipsa.

Erupția de vineri a vulcanului Hunga-Tonga-Hunga-Ha’apai a fost urmată de o a doua erupție, care  a avut loc sâmbătă. Acesta din urmă a dus la formare unui val tsunami de 1,2 metri, care a măturat țărmul insulei Tonga, dar și alte insule din apropiere.

Satelitul meteorologic japonez Himawari 8 a detectat nori groși de cenușă care s-au ridicat în atmosferă și au ajuns la o înălțime de până la 20 de kilometri, potrivit Reuters.

Australia și Noua Zeelandă au trimis luni, 17 ianuarie, mai multe avioane de supraveghere care să evalueze pagubele produse pe insula Tonga. Acesta pare a fi, deocamdată, izolată de restul lumii deoarece zona a rămas fără linii telefonice și internet. 

Conform Biroului australian de Meteorologie vulcanul subacvatic intrat în erupţie este Hunga Tonga-Hunga Ha’apai, aflat la 65 de kilometri nord de Nuku’alofa, capitala Tonga. Erupţia a început la ora 04:10 GMT şi a provocat un val tsunami de 1,2 metri.

Urmărește România Liberă și pe pagina de Facebook

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

Renunțarea la candidatul unic PSD-PNL poate declanșa criza politică. Luptele electorale din interiorul Coaliției pot afecta Guvernul

Președintele Klaus Iohannis, aflat acum în Coreea de Sud, pare să fie îngrijorat de modul cum va evolua relația PSD - PNL după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă