17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalImagini dramatice cu erupția vulcanului din Pacificul de Sud. Cum s-a văzut...

Imagini dramatice cu erupția vulcanului din Pacificul de Sud. Cum s-a văzut norul de fum și cenușă

Imagini dramatice au fost surprinse vineri, în timpul mega-erupției vulcanului subacvatic din Oceanul Pacific, aflat în imediata vecinătate a insulei Tonga. Este vorba despre nori negri de cenușă vulcanică și coloane uriașe de fum care prevesteau parca apocalipsa.

Erupția de vineri a vulcanului Hunga-Tonga-Hunga-Ha’apai a fost urmată de o a doua erupție, care  a avut loc sâmbătă. Acesta din urmă a dus la formare unui val tsunami de 1,2 metri, care a măturat țărmul insulei Tonga, dar și alte insule din apropiere.

Satelitul meteorologic japonez Himawari 8 a detectat nori groși de cenușă care s-au ridicat în atmosferă și au ajuns la o înălțime de până la 20 de kilometri, potrivit Reuters.

Australia și Noua Zeelandă au trimis luni, 17 ianuarie, mai multe avioane de supraveghere care să evalueze pagubele produse pe insula Tonga. Acesta pare a fi, deocamdată, izolată de restul lumii deoarece zona a rămas fără linii telefonice și internet. 

Conform Biroului australian de Meteorologie vulcanul subacvatic intrat în erupţie este Hunga Tonga-Hunga Ha’apai, aflat la 65 de kilometri nord de Nuku’alofa, capitala Tonga. Erupţia a început la ora 04:10 GMT şi a provocat un val tsunami de 1,2 metri.

Urmărește România Liberă și pe pagina de Facebook

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Meta, proprietarul Facebook, va împărtăși mai multe date de targetare a reclamelor politice

Meta va împărtăși mai multe date de targetare a reclamelor politiceMeta Platforms Inc, va împărtăși mai multe date privind alegerile de targetare făcute de...
00:01:30

VIDEO: John Kerry: „Războiul din Ucraina nu trebuie să oprească lupta pentru climă”

John Kerry, senator SUA, a declarat la Forumul Economic Mondial (WEF), că această criza energetică globală provocată de războiul din Ucraina nu trebuie să...

Veneția a anunțat că taxa de intrare pentru turiști a fost amânată

Veneția a anunțat că taxa de intrare pentru turiști a fost amânată până anul viitor, notează Euronews. Schimbarea vine în ultima clipă, deoarece anterior au...
Ultima oră
Pe aceeași temă