15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiIGSU: 476 de noi autospeciale de stingere a incendiilor în valoare de...

IGSU: 476 de noi autospeciale de stingere a incendiilor în valoare de 158 mil. euro

„La nivelul IGSU s-a dovedit că există implicare și o dorință de a accelerare a proiectelor de investiții, proiecte care au ca scop achiziționarea de echipamente care contribuie în mod decisiv la creșterea gradului de protecție prin eficientizarea capacității de răspuns în caz de dezastre”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat dr. Raed Arafat a subliniat necesitatea îmbunătățirii tehnicii utilizate de pompieri, făcând referire la  faptul că peste 40% din autospecialele pentru stingerea incendiilor au vechime mai mare de 25 de ani. „Este prima dată când se face o astfel de investiție, cu o astfel de sumă și o astfel de abordare”, a spus dr. Raed Arafat.

În baza celor două acorduri-cadru, în valoare totală estimată de aproximativ 158 de milioane euro, vor fi încheiate contracte subsecvente pentru furnizarea a 276 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 de litri, respectiv 200 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri.

Autospecialele vor fi achiziționate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a cărui valoare este de aproximativ 682 milioane euro.

Mijloacele tehnice vor fi destinate intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, care necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament de stingere ridicat.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Puntea dintre jocurile virtuale și cele fizice

În peisajul jocurilor de noroc online, apariția cazinourilor live mobile a apărut ca o punte semnificativă între domeniul virtual și experiența tradițională a cazinourilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă