27.7 C
Bucharest
Wednesday, 27 September 2023
HomeSportAlte sporturiHipodromul Ploiești organizează o reuniune hipică de excepție duminică: Premiile Manole Filitti...

Hipodromul Ploiești organizează o reuniune hipică de excepție duminică: Premiile Manole Filitti la trap și galop

Hipodromul Ploiești găzduieşte, duminică, 11 iunie, începând cu ora 10:00, o nouă reuniune hipică specială, în cadrul căreia de vor decerna Premiile Manole Filitti la trap și galop, pe care CSM Ploieşti o organizează în parteneriat cu Jockey Club Român, transmite csmploiesti.ro.

Evenimentul este dedicat memoriei lui Manole Filitti, membru al Jockey Club încă dinaintea celui de-al doilea război mondial şi unul dintre iniţiatorii reluării activităţii Jockey Club Român (1991), al cărui vicepreşedinte a şi fost, de altfel, până în anul 1996.
Două dintre cursele de duminică îi poartă numele – Premiul „Manole Filitti” la Galop şi Premiul „Manole Filitti” la Trap – şi se anunţă extrem de interesante: cursa de galop, programată la ora 10:55, va avea la start nu mai puţin de 10 cai din rasa pur sânge englez, iar cea de trap, ce va debuta la ora 11:15, este, practic, Premiul cailor de 4 ani, cursă pregătitoare a Marelui Premiu Regal al României, din data de 9 iulie!

Primele două întreceri ale zilei sunt dedicate trapului, Premiul Hemeiuş (ora 10:05) şi Premiul Hera (ora 10:30), apoi se desfăşoară cele două curse principale ale reuniunii, urmate de Premiul „Supermarket La Cocoş” (ora 11:40), la trap, şi, în închiderea evenimentului, de cursa de galop dotată cu Premiul Arkina!

Publicul va fi întâmpinat în holul principal al Complexului Hipodrom pe acorduri muzicale propuse de pianistul Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti, Cristian Duca, tot acolo urmând să fie amenajată o expoziţie de fotografii din viaţa lui Manole Filitti.

Cei mai mici dintre spectatori se vor putea plimba şi de această dată gratuit cu calul Mokka (în intervalul 10:15-11:45) pentru copii urmând să se amenajeze şi un „fun corner”, unde se vor putea juca sub atenta supraveghere a angajaţilor Complex Hipodrom.

Prețul unui bilet de acces la reuniune este de 5 lei, copiii sub 7 ani având accesul gratuit.

Hipodromul Ploiești, mica „Anglie” hipică a României, start în noul sezon de Ziua Reginei

Duminică, 26 martie 2023, chiar de Ziua Reginei Margareta, Custodele Coroanei Române, Hipodromul Ploiești dă „startul” noului sezon hipic ce anunță multe surprize frumoase pentru iubitorii curselor de cai de la noi din țară.

Cine ajunge în Ploiești dinspre București vede cu siguranță, pe partea dreapta a drumului, singurul hipodrom autentic al României, ce a fost extins și modernizat începând cu anul 2014, lucrări ce s-au terminat în luna octombrie a anului 2016.

Locul pe care se află acum Hipodromul Ploiești aduce un pic din exterior cu celebra casă și fermă Southfork a familiei Ewing din captivantul serial al anilor 90, Dallas.

Interiorul hipodromului, însă, este amenajat în așa fel încât te face să crezi că ai ajuns pe un circuit hipic din Anglia. Tribuna este largă, iar la ultimul nivel al ei, vara, se aranjează mese în aer liber cu diferite ocazii, atunci când sunt curse jos. Există și un restaurant în interior, cu geamuri care dau spre arena hipică, unde cei sosiți pot servi masa și privi la întrecerile ce se desfășoară, dacă vremea este caniculară ori este foarte frig în tribună.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Încă un interlop celebru, fugit de ani buni din țară, vrea să scape de pușcărie. Cere anularea pedepsei și speră în prescripție

Iskandarani a fugit din țară în 2014 și se ascunde cel mai probabil în Liban, după ce a fost condamnat la 5 ani...

Cazul 2 mai: Tatăl drogatului își vrea permisul înapoi

Aroganță maximă din partea lui Mihai Pascu, tatăl beizadelei drogate, care și-a cerut înapoi permisul de conducere după ce a lovit jurnaliștii cu...

Cazul Dumitru Buzatu: Baronul șpăgar vrea să iasă din închisoare

„Astăzi am primit notificarea de la Tribunalul Vaslui prin care ne anunţau că au acceptat propunerea procurorului de arestare preventivă pentru 30 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies