10 C
București
miercuri, 18 decembrie 2024
AcasăSocialEvenimentGuvernul oferă ajutoare victimelor de la Crevedia. 10.000 de lei pentru o...

Guvernul oferă ajutoare victimelor de la Crevedia. 10.000 de lei pentru o casă distrusă, 7.500 de lei pentru o persoană decedată

Guvernul Ciolacu va aproba, în ședința din 31 august 2023, o Hotărâre de Guvern prin care se acordă ajutoare victimelor catastrofei de la Crevedia (județul Dâmbovița).

Conform proiectului acestei HG, cea mai mare sumă de bani oferită este de 10.000 de lei. Ea se acordă „pentru persoanele singure și familiile ale căror locuinţe/gospodării au fost afectate în proporţie de peste 75% inclusiv”.

Potrivit aceluiași proiect de HG, se acordă „suma de 7.000 lei pentru persoanele singure și familiile ale căror locuinţe/gospodării au fost afectate în proporţie cuprinsă între 50% inclusiv şi 75%”, „suma de 4.500 lei pentru persoanele singure și familiile ale căror locuinţe/gospodării au fost afectate în proporţie cuprinsă între 25% inclusiv şi 50%”, „suma de 2.500 lei pentru persoanele singure și familiile ale căror locuinţe/gospodării au fost afectate în proporţie de până la 25%” și „suma de 1.500 lei persoanele singure și familiile ale căror bunuri din locuinţă/gospodărie au fost deteriorate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor”.

Cu privire la persoanele decedate, proiectul de HG precizează următoarele:

„Familiile persoanelor decedate în urma tragicului eveniment produs în data de
26 august 2023, în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, beneficiază de un ajutor de
urgență în sumă de 7.500 lei pentru fiecare persoană decedată. Ajutorul de urgență prevăzut la alin.(1) se acordă și familiilor răniților care, din cauza gravității arsurilor și afecțiunilor asociate, decedează ulterior”.

Până în ziua de 31 august 2023, în urma tragediei de la Crevedia au murit trei persoane. Prima a murit de infarct iar celelalte două au murit din cauza arsurilor.

Alte sume vor fi acordate pentru răniți, atât pentru cei tratați în România cât și pentru cei tratați în străinătate.

Plata acestor ajutoare de urgență se asigură de la bugetul de stat, mai precis din bugetul aprobat pe anul 2023 pentru Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Nici textul viitoarei HG, nici Nota de fundamentare nu indică suma totală care va fi alocată de statul român pentru aceste ajutoare de urgență.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Honda și Nissan, în discuții pentru aprofundarea colaborării și o posibilă fuziune

Honda și Nissan se află în negocieri pentru a-și aprofunda legăturile, posibilitatea unei fuziuni fiind discutată, potrivit declarațiilor făcute miercuri de două surse, notează...

Generația Z: Factor cheie pentru viitorul inteligenței artificiale până în 2030

Generația Z va reprezenta 30% din forța de muncă globală până în 2030 și este de așteptat să joace un rol important în adoptarea...

2024, anul negru pentru producătorii de tractoare și utilaje agricole

România a ajuns să-și asigure necesarul de mașini și utilaje agricole preponderent din import, deși a fost un producător important de tractoare la nivel...
Ultima oră
Pe aceeași temă