22.5 C
București
duminică, 4 iunie 2023
AcasăInternaționalGuvernul italian a luat o serie de măsuri pentru combaterea costului ridicat...

Guvernul italian a luat o serie de măsuri pentru combaterea costului ridicat al vieţii

Guvernul italian a adoptat marţi seară o serie de măsuri pentru a ajuta familiile şi firmele să facă faţă costului ridicat al vieţii, în special în domeniul energetic şi sanitar, pentru o sumă de 4,9 miliarde de euro, notează AFP.

Printre altele, executivul de la Roma a prelungit pentru al doilea trimestru reducerea TVA la gaz la 5% şi reducerea facturilor la gaz şi energie electrică pentru familiile cu venituri mici.

La rândul lor, firmele vor putea continua să beneficieze până la sfârşitul lui iunie de credite fiscale, dacă au înregistrat în primul trimestru o creştere a facturilor la gaz şi energie electrică de peste 30%.

De asemenea, guvernul a decis să deblocheze 1,1 miliarde de euro pentru sănătate, sector care în Italia ţine de competenţa regiunilor, conform agerpres.ro.

Guvernul italian vrea combaterea costului ridicat al vieții printr-o serie de măsuri, 21 de miliarde de euro urmând a fi alocate pentru scăderea prețurilor la energie

Cabinetul condus de Giorgia Meloni prevedea până în prezent să cheltuiască peste 21 de miliarde de euro în acest an pentru a sprijini gospodăriile şi firmele în faţa creşterii preţurilor la energie.

Tarifele bunurilor energetice reglementate au scăzut cu 16,7% în februarie, după ce s-au redus cu 12% în ianuarie. Preţurile bunurilor energetice nereglementate şi-au încetinit creşterea la +40,8%, faţă de +59,3% luna precedentă.

După ce a atins 8,7% în 2022, inflaţia este de aşteptat să scadă la 6,5% în acest an, conform previziunilor publicate în ianuarie de Banca Italiei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ciolacu așteaptă să devină premier. Promisiunile făcute de șeful PSD pentru ca economia să duduie

Marcel Ciolacu așteaptă rotația guvernamentală pentru a putea prelua frâiele Guvernului. Și pentru a arăta românilor că e pus pe fapte mari a făcut...

Studiu. Aproape 60% dintre români nu ştiu ce responsabilităţi au la locul de muncă

Şase din zece angajaţi (58%) români nu îşi cunosc responsabilităţile la locul de muncă, iar peste două treimi (67%) sunt rar evaluaţi de către...

De facturile noastre de la gaze și energie nu se mai ocupă nimeni. Plătim cele mai scumpe utilități și vindem în pierdere

Guvernul promite, dar tot el uită. Deși ni s-a promis că prețul la gaze și energie electrică va fi scăzut, ca urmare a faptului...
Ultima oră
Pe aceeași temă