5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiGuvernul a decis să dubleze alocațiile! În mai multe etape!

Guvernul a decis să dubleze alocațiile! În mai multe etape!

Guvernul ia în calcul ca la 1 septembrie alocațiilor copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani să ajungă la valoarea de 185 lei, în vreme ce copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 2 ani, precum și cei cu dizabilități vor primi lunar 369 lei.

Anunțul, așteptat de luni de zile de milioane de copii și părinți, a fost făcut de Violeta Alexandru, ministrul Muncii, la finalul ședinței de Guvern de miercuri seara.

”În şedinţa de Guvern de astăzi, în primă lectură, am propus proiectul de OUG pentru modificarea şi completarea art 3 din Legea 61/ 1993 privind alocaţiile de stat pentru copii, prin această propunere Guvernul dubând alocaţiile pentru copii, după un calendar care are anumite etape.”, a precizat Violeta Alexandru.

Conform programului propus, prima mărire a alocațiilor de stat pentru copii va avea loc din luna septembrie 2020, următoarele două vor fi de la 1 ianuarie și 1 iulie 2021, iar ultimele două majorări se vor aplica de la 1 ianuarie 2022, respectiv 1 iulie 2022.

”La finalul anului 2022, vom avea o creştere de 300 de lei pentru copiii de 2-18 ani şi 600 de lei pentru copiii de 0-2 ani. Propunerea pe care am adresat-o Cabinetului are în vedere atât dorinţa legiuitorului şi decizia Curții Constituționale a României, cât şi posibilitatea pe care bugetul, astăzi marcat de această pandemie care a avut un efect direct în economie, o poate susţine.”, a adăugat ministrul Muncii.

Impactul bugetar calculat este de peste 500 milioane lei în ultimele patru luni din 2020, un plus de 3 miliarde lei în 2021 și încă 2,8 miliarde lei în anul 2022 când se va finaliza procesul de dublare a alocațiilor lunare iar acesta vor ajunge de la 150 lei în prezent la 300 lei și de la 300 lei la 600 lei, în cazul copiilor de 0 – 2 ani și a celor cu dizabilități.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă