10.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Grupul PPE din PE îşi reiterează sprijinul faţă de Laura Codruţa Kovesi

Potrivit unui comunicat transmit de Agerpres, grupul PPE îşi reiterează sprijinul pentru nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi pentru acest rol de prim-plan „în lumina ultimelor evoluţii”.

„Combaterea corupţiei şi spălării banilor nu este o sarcină uşoară. Avem nevoie de persoane care să fie cu adevărat independente, puternice şi hotărâte. Kovesi are toate aceste caracteristici pentru a se asigura că banii contribuabililor sunt folosiţi în interesul europenilor”, a declarat Monika Hohlmeier, preşedinta Comisiei pentru control bugetar a PE, citată în comunicat.

Roberta Metsola, purtătoarea de cuvânt a grupului PPE în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne, afirmă şi ea că „în lumina ultimelor relatări privind nominalizarea lui Kovesi pentru acest rol, grupul PPE o susţine cu fermitate”.

„Vom continua să ne asigurăm că procesul de selecţie a procurorului-şef european este pe cât de transparent posibil şi aşteptăm cu nerăbdare noile negocieri cu Consiliul UE pe această temă”, mai precizează Roberta Metsola în comunicatul PPE.

Ultima oră
Pe aceeași temă