21.1 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăȘtirile zileiGrindeanu vrea să transmită live cu drone lucrările la autostrăzi

Grindeanu vrea să transmită live cu drone lucrările la autostrăzi

Grindeanu vrea să transmită live cu ajutorul dronelor lucrările la autostrăzi. Potrivit ministrului Transporturilor din viitorul guvern Ciucă, românii pot observa, în direct, stadiul lucrărilor de pe șantiere.

Sorin Grindeanu a declarat la audierile din Parlament că una dintre primele măsuri pe care le va lua după aprobarea bugetului pe anul 2022 va fi transparentizarea procesului de construcţie a autostrăzilor. Viitorul ministru a declarat, după audierile din Parlament, că intenționează să arate românilor, live, cu ajutorul dronelor, ceea ce se întâmplă pe şantiere, potrivit Digi24.

Grindeanu vrea să vadă toți românii șantierele

„Să vadă toţi românii, nu doar Grindeanu sau secretarii de stat, cum merg şantierele în România”, a spus Sorin Grindeanu.

„Experienţa mea legată de acest domeniu (al transporturilor – n.r.) a fost în cei patru ani în care am fost viceprimarul Timişoarei şi am răspuns în mod direct de acest domeniu, şi eu cred că lucrurile sigur nu au mers la ritmul în care mi-aş fi dorit, dar au mers destul de bine şi am învăţat de acolo să stau şi să îi urmăresc foarte atent pe toţi. Vă asigur că voi face acest lucru. Şi vă mai asigur că una dintre primele măsuri pe care le voi lua atunci când o să vină bugetul este să vadă toţi românii, nu doar Grindeanu sau secretarii de stat, cum merg şantierele în România. Ăsta este un lucru care se face simplu cu tehnica actuală, cu drone care să transmită live pe site-ul Ministerului Transporturilor tot ceea ce se întâmplă pe şantierele aflate în lucru în România. Ăsta e unul dintre primele lucruri pe care le voi face”, a declarat Grindeanu.

Sorin Grindeanu a primit miercuri aviz favorabil pentru portofoliul de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, reunite.

Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Putin: Moscova va ajuta la „depăşirea crizei alimentare” dacă vor fi ridicate sancţiunile

Vladimir Putin s-a declarat gata să ajute la "depăşirea crizei alimentare" provocate de blocarea cerealelor ucrainene şi ruseşti din cauza conflictului în curs, dacă...

Piedone contestă condamnarea cu închisoare primită în dosarul Colectiv

Primarul Cristian Popescu Piedone contestă condamnarea cu închisoare primită în dosarul Colectiv. Piedone primise din partea judecătorilor patru ani de închisoare. Infracțiunea pentru care...

Aproape jumătate dintre români vor cere mărire de salariu

Aproape jumătate dintre angajații români vor cere o mărire de salariu, relevă sondajul global intitulat "Workforce Hopes and Fears". Potrivit acestui studiu, în cazul României,...
Ultima oră
Pe aceeași temă