25.1 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeSocialGhidușiile oamenilor lui Rafila / Un medic veterinar va controla azilele și...

Ghidușiile oamenilor lui Rafila / Un medic veterinar va controla azilele și centrele de permanență din județul Timiș

Directoarea Florentina Radu, jurista de la DSP Timiș, absolventă a facultății de drept din cadrul Universității private Tibiscus, ținută în funcție ilegal de ministrul sănătății Alexandru Rafila, inventează posturi noi, după cum îi fluieră interesele.

Deși Ordonanța de OUG 34, din 12 mai 2023, privind blocarea concursurilor pentru noi funcții publice, era în vigoare, jurista care conduce doctorii din Timiș a scos șase posture la concurs, printre care și postul pentru un veterinar, care să controleze centrele de permanență și azilele de bătrâni, potrivit jurnalistului Ciprian Brindescu, de la Renașterea bănățeană.

Poate că vreo nepoată de la Veterinară nu și-a găsit post

Protejata lui Rafila din Timiș a scos la concurs, pentru funcția publică de execuție vacantă de inspector clasa I, grad profesional superior, specialitatea medic veterinar. Astfel, în viziunea conducerii DSP Timiș, un medic veterinar are ca atribuții următoarele: “constată şi sancţionează contravenţiile la normele de igienă (…) în ceea ce privește asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanență; efectuează controlul organizării şi desfăşurării activităţii centrelor de permanenţă (…); efectuează controlul organizării şi desfăşurării activităţii unităților având ca obiect de activitate îngrijirile la domiciliu; – efectuează controlul organizării şi desfăşurării activităţii unităților având ca obiect de activitate îngrijirile paleative care au fost autorizate din punct de vedere sanitar,” susține autorul.

citește și: Coaliția de state care va trimite trupe în Ucraina prinde contur

“În premieră absolută, un medic veterinar va controla centrele de permanență și azilele de bătrâni, o inovație menită să îi confere o anvergură națională șefei interimare a Direcției de Sănătate Publică Timiș…” conchide jurnalistul bănățean.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Actriță româncă, moarte misterioasă la Rio de Janeiro Acuzații halucinante în presă

Sabine Boghici, românca stabilită cu familia în Brazilia, ar fi căzut de la fereastra camerei în care era cazată. La fața locului au...

A fost exclus din partid. Fiul a demisionat din minister. Corina Crețu, senator de Vaslui, suspendată din PSD

Dragoș Benea, vicepreședintele organizației PSD de Vaslui, a preluat interimar conducerea acesteia, după excluderea lui Buzatu. De asemenea, fiul baronului de Vaslui, Tudor Buzatu,...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru sediu și…restaurant

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies