14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăCoronavirusGata cu măștile de protecție în avioane și în spații publice închise

Gata cu măștile de protecție în avioane și în spații publice închise

Grecia a anunţat miercuri că de la 1 iunie măștile de protecție în avioane şi în spaţii publice închise nu vor mai fi obligatorii, relatează Reuters.

Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (AESA) şi Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) au anunţat în această lună că măştile nu mai sunt obligatorii în aeroporturi şi în avioane, în Europa, din 16 mai.

Dar regulile pentru purtarea măştilor variază după ce obligativitatea a fost eliminată, companiilor aeriene li s-a cerut să-i încurajeze pe pasageri să folosească măşti în zborurile către sau dinspre destinaţii unde purtarea măştii în transportul public este încă obligatorie, conform agerpres.ro.

Măștile de protecție nu vor mai fi obligatorii în avioane și în spații publice închise, dar în Grecia, în anumite locuri, se vor păstra

”Purtarea obligatorie a măştilor rămâne în spitale, aziluri de bătrâni şi transportul urban, cum ar fi autobuzele, metroul şi tramvaiul”, a declarat ministrul grec al Sănătăţii, Thanos Plevris, într-un mesaj televizat.

El a adăugat că un comitet de experţi va anunţa săptămâna viitoare o decizie pentru pasagerii de pe feriboturi.

Spania a ridicat joi, 10 februarie 2022, obligația de a purta masca de protecție în aer liber, dar mulți cetățeni au ales să o poarte în continuare. Infecțiile cu COVID-19 continuă să scadă de la cote record, dar unii spanioli rămân preventivi.

Cu toate că masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile deschise din Spania, unii oameni continuă să o poarte. Aceștia susțin că în ciuda scăderii numărului de cazuri de coronavirus, preferă să se știe protejați.

Masca de protecție nu mai este obligatorie pe stradă, în Spania

„Cu o mască mă simt protejată, mai ales când sunt mulți oameni în jur. Voi continua să le port, dar în spațiile în care sunt puține șanse să prind ceva, o să o scot”, a spus Julia de Isidro, 50 de ani, care lucrează la Biblioteca Națională a Spaniei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă