10.1 C
București
joi, 28 octombrie 2021

Galaţi: Focar de pestă porcină africană

Potrivit sursei citate, s-a decis astfel uciderea preventivă a suinelor din această localitate; interzicerea ieşirii din exploataţii a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor şi altor obiecte susceptibile de a transmite boala; interzicerea ieşirii animalelor din specia suine din exploataţiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor; instituirea unei zone de control temporar în jurul exploataţiei, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar.

În Baza Naţională de Date, la Negrileşti sunt înregistrate 143 de curţi cu un efectiv de 464 de porci, echipele mixte urmând să înceapă, miercuri, uciderea preventivă a suinelor.

În judeţul Galaţi au fost descoperite, de la începutul anului, 14 focare de pestă porcină africană şi au fost sacrificaţi, în total, 1.163 de porci.

În cadrul CJSU Galaţi s-a decis şi vânarea tuturor mistreţilor şi prădătorilor specifici din fondurile de vânătoare aferente zonelor în care sunt focare de pestă porcină.

Ultima oră
Pe aceeași temă