21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăȘtirile zileiMediuFurtuna de zăpadă din sudul SUA provoacă în continuare ravagii serioase

Furtuna de zăpadă din sudul SUA provoacă în continuare ravagii serioase

Furtuna de zăpadă, care a lovit în acest weekend sudul SUA, a provocat ravagii însemnate, lăsând mii de persoane fără curent electric şi determinând suspendarea a numeroase curse aeriene şi feroviare, iar acum se îndreaptă luni spre nord-estul ţării, relatează luni EFE.

Potrivit prognozei meteo, se aşteaptă ca furtuna să continue luni să avanseze spre nord şi să provoace ninsori abundente în regiunile septentrionale ale ţării, în Munţii Apalaşi Centrali şi în partea de sud a lacurilor Ontario, Huron şi Erie.

Serviciile meteo au precizat că furtuna se va îndrepta apoi spre sud-estul Canadei, în cursul zilei de marţi.

Furtuna de zăpadă din SUA, ce a lăsat în urmă ravagii grave, este una dintre cele mai puternice din ultimii ani

La trecerea sa prin sudul şi nord-estul SUA, fenomenul meteo a lăsat mii de persoane fără curent electric, potrivit datelor postate pe site-ul poweroutage.us.

Statele cele mai afectate sunt Carolina de Nord, cu 31.362 de utilizatori în pană de curent; Carolina de Sud, cu 30.171; Georgia, cu 24.146; Virginia de Vest, cu 24.089; şi Pennsylvania, cu 20.132 de abonaţi.

De asemenea, un total de 1.314 de zboruri au fost anulate luni pe diferite aeroporturi din ţară, în timp ce alte 538, cu plecarea sau destinaţia SUA, au suferit întârzieri, informează site-ul flightaware.com, conform agerpres.ro.

Aeroportul cel mai afectat este Charlotte, din Carolina de Nord, cu 209 zboruri anulate, urmat de Reagan National, din Washington DC, cu 79 curse şi Newark Liberty, din New Jersey, cu 59 de zboruri suspendate.

La rândul său, compania feroviară Amtrak a suspendat luni mai multe curse de tren, precum cea care face legătura între capitala Washington şi New York, sau cea care operează între Richmond (Virginia) şi Boston.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă