28.2 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeInternaționalFostul cancelar german Angela Merkel: "Ar trebui să luăm în serios cuvintele...

Fostul cancelar german Angela Merkel: “Ar trebui să luăm în serios cuvintele lui Putin”

Fostul cancelar german Angela Merkel a avertizat că a lua în serios cuvintele lui Vladimir Putin este “un semn de înțelepciune politică” și nu de slăbiciune.

Merkel, care a părăsit mandatul cu două luni înainte de începerea războiului din Ucraina, vorbea despre un răspuns pe care l-a dat în iunie despre caracterul lui Putin.

“I-am răspuns că trebuie să-i luăm în serios cuvintele”, a spus Merkel, în timp ce vorbea la inaugurarea Fundației Helmut Kohl. “Iar astăzi, având în vedere evoluțiile din ultimele zile, aș dori să adaug: a lua cuvintele în serios, a nu le respinge din start ca fiind doar o cacealma, ci a le trata cu seriozitate nu este în niciun caz un semn de slăbiciune sau de împăcare, ci un semn de înțelepciune politică.”

Ea a adăugat că această înțelepciune ar contribui la “păstrarea marjei de manevră sau, cel puțin la fel de important, chiar la dezvoltarea unor noi marje de manevră”.

Comentariile ei vin după ce Putin a făcut recent o amenințare voalată că va folosi arsenalul nuclear al Rusiei.

Președintele rus a avertizat Occidentul că Moscova “dispune de diverse mijloace de distrugere… mai moderne decât cele ale țărilor NATO”.

El a spus că “atunci când integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, pentru a proteja Rusia și poporul nostru, vom folosi cu siguranță toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”.

“Nu este o cacealma”, a adăugat el.

Aceasta vine în contextul în care o contraofensivă reușită a Kievului a declanșat o escaladare a războiului. Zonele ocupate de Rusia din est și sud au organizat “referendumuri” privind aderarea la Rusia, pe care Occidentul le-a criticat ca fiind false. Se așteaptă ca Putin să anexeze vineri patru regiuni.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Un polițist a murit după ce a fost lovit de tren

 „Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați în urmă cu puține momente să intervină în apropiere de strada Răsăritului, lângă trecerea...

Alertă în Galați, după o bubuitură puternică raportată în această dimineață

Mai multe echipaje de la ISU, IPJ, Jandarmerie, Armată, Poliţia de Frontieră fac căutări, în această dimineaţă, în cartierul Dimitrie Cantemir, aflat la marginea...

Liberalul Dan Vâlceanu a semnat sesizarea privind majorarea taxelor a USR către Curtea Constituțională

Fostul ministru liberal al Finanțelor, acum deputat, Dan Vîlceanu a afirmat, ieri, că a semnat sesizarea la Curtea Constituţională privind pachetul de legi pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies