23.4 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăFlorin Cîțu rămâne sceptic privind o măsură de reducere a accizei la...

Florin Cîțu rămâne sceptic privind o măsură de reducere a accizei la carburanți

Florin Cîțu susține că a fost sceptic încă de marți că o măsură de reducere a accizei la carburanți pentru 3 luni și care costă 3 miliarde de lei poate ajuta. El spune că aceasta ar putea atrage o procedură de infringement.

„Eu am atras atenția asupra unor lucruri și în ședința de ieri. Am fost sceptic că o măsură luată pentru 3 luni care costă 3 miliarde ar ajuta foarte mult, vă dați seama dacă luăm pentru tot anul costă 9 miliarde, deci este impact mare”, a spus miercuri Florin Cîțu, conform jurnalul.ro.

Acesta susține că reducerea accizei ar putea atrage o procedură de infringement.

Cîțu spune că o reducere a accizei nu este același lucru cu reducerea TVA conform tratatelor UE

„În același timp am spus foarte clar că trebuie discutat cu Comisia Europeană pentru că, dacă ești atent și citești tratatele CE, vei vedea că nu este ca la TVA, nu există niciun fel de portiță de negociere, este o acciză care, dacă reducerea este sub acciza minimă, infringementul este declanșat automat și, bineînțeles, diferența trebuie plătită de la buget”, a adăugat Cîțu.

Acesta a mai spus că dacă măsurile nu au impactul promis „ar trebui cineva să răspundă”.

Întrebat dacă va cere demisia ministrului de Finanțe, Cîțu a răspuns: „Trebuie să vină să le spună românilor dacă i-a mințit de ce i-a mințit și după aceea discutăm”.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă